Második alkalommal rendezte meg a Park-Side Out Kupát a Park és Strand RP Kft. a fővárosban. A tavalyi versenyhez képest idén az utánpótlás párosok mellett már a felnőttek is versenyzési lehetőséghez jutottak, méghozzá az országos bajnokság utáni legmagasabb, vagyis az „A” kategóriás besorolású ranglista-pontszerző tornán. A RÖAK Kaposvár magyar bajnoki címvédő kettőse, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a dobogó harmadik fokára állhatott fel a viadal végén.

Két nap alatt, hat pályán, öt kategóriában összesen közel 200 utánpótlás és felnőtt játékos versenyezhetett a BME pályáin. A játékosok között voltak strandröplabda magyar bajnokok (a teljesség igénye nélkül: Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, Bagics Balázs, Tóth András, Kaszap Tamás, Nacsa Gábor, Meszlényi Tamás, Soós Izsák, Kiss Dániel, Bán Viktor), akik mellett a magyar teremröplabda válogatott kiválóságai is (Szakmáry Gréta, Németh Anett) emelték a verseny színvonalát.

A férfiak versenyében a tornagyőzelmet Rása Alex és Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr) szerezte meg, míg a 2. helyen a Szabó Vilmos (Pénzügyőr) és Mikuláss-Koch Marcell (SRSE) alkotta páros végzett.

A népesebb, 32 csapatos női mezőnyben a győzelmet a június 28-i „A” kategóriás verseny győztese, Vaida Beáta (Eötvös DSE) szerezte meg, de ezúttal nem Szabó Adrienn, hanem Vecsey Fanni (Gödöllői RC) oldalán, miután a döntőben egy szoros, 3 játszmás mérkőzésen felülmúlták a Juraszik-Villám (SRSE) párost. A tavalyi bajnok Lutter-Szombathelyi páros (RÖAK Kaposvár) végül a bronzérmet szerezte meg, miután a harmadik helyért kiírt találkozón 2-0-ra verte a Vasvári testvéreket. A somogyi színekben szereplő lányok egymás után négy meccset nyertek a nap folyamán, az elődöntőben azonban kikaptak a végső győztes Vaida, Vecsey egységtől.

Július utolsó hétvégéjén már az országos bajnokság első fordulója következik a sorban, Tatán.

Címkék: Szombathelyi, Lutter, strandröplabda, sport