Szasa Nedeljkovics vezetőedző együttesében folytatja pályafutását a 30 esztendős, Adela Helics, aki korábban Lengyelországban és Franciaországban is kiemelkedő sikereket ért el. A 185 centi magas, klasszis játékos korábban a szerb válogatottban is pályára léphetett.

"Tíz éves koromban kezdtem el a röplabdát, hét évet töltöttem el Szabadkán, és négy esztendőn át volt az edzőm Szasa Nedeljkovics. Ezután Belgrádban folytattam, a Crvena Zvezda együttesében. Két alkalommal nyertem Szerb Kupát, és mindkét évben döntősök voltunk a bajnokságban is. A folytatásban külföldre szerződtem, és örömmel mondhatom, hogy emlékezetes évek állnak mögöttem. Az első állomás Lengyelország, egészen pontosan a Muszyna csapata volt, majd két szezonon át szerepeltem a Rzeszów együttesében. Itt az első évben bronzérmet nyertünk az olasz Lorenzo Micelli irányításával, és a 2016/2017-es évad legjobb pontszerzője voltam. Ráadásként, a klub történetében először, jogot nyertünk a Bajnokok Ligája-indulásra. A lengyel bajnokság után, 2018-ban a francia élvonallal ismerkedtem meg közelebbről: a Cannes gárdájával bajnokságot nyertünk, jól ment a játék, és minden szempontból emlékezetes szezont zártunk. Ez volt az egyesület 21. bajnoki címe. Tavaly ismét visszamentem Lengyelországba, az MKS Kalisz gárdájába szerződtem, de sajnos nem tudtuk végigjátszani a bajnokságot" - nyilatkozta Adela Helics.

Adela eddigi teljesítményéről és képességeiről sokat elárul, hogy 2018-ban 456(!) ponttal járult hozzá az aranyérem megszerzéséhez francia klubjában. Az új kihívást a magyar Extraliga jelenti majd.

"Magyarországon először fogok játszani, és nagyon izgatott vagyok. Örülök, hogy újra együtt dolgozhatok majd Szasával, és biztos vagyok benne, hogy egy sikeres, jó csapat alakul majd ki az előttünk álló hetekben, hónapokban. Számomra minden év kihívás, és most nagy lelkesedéssel jövök, hogy elérjem a klub által kitűzött célokat. Figyelemmel kísértem a magyar női röplabda fejlődését az elmúlt években, és sok jót hallottam az egyre magasabb színvonalról, a gyarapodó közönségről és a Kaposvár Arénáról is. Szeretnénk minden egyes mérkőzésen kiszolgálni a szurkolóinkat!" 

That Adela Helic monsterblock is spot on! | #CLVolleyM

Thank you for watching! Make sure to subscribe, follow our social channels, and visit our website: 👍 https://www.facebook.com/CEVolleyball 👍 🐤 https://twit...

"Sikerült leigazolni egy nagyon rutinos játékost, akiben benne van sok nagy és fontos meccs, és nem csak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is maximálisan odateszi magát. Tudom, hogy képesek leszünk minden pillanatban a legjobbat kihozni a csapatból a következő szezonban is, és örülök, hogy egy ilyen kaliberű játékos még jobban emeli a kaposvári női röplabda értékét" - foglalta össze gondolatait Szasa Nedeljkovics vezetőedző.

A Diamant-lányok a tervek szerint pénteken este találkoznak először egymással, és a hétvégi, felvezető csapatprogramok után hétfőn kezdődik meg a felkészülés a 2020/2021-es évadra.

NÉVJEGY:

Adela Helics
Született: 1990. február 24.
Magasság: 185 cm
Eddigi klubjai:
Spartak Subotica (szerb) 2006 - 2013
Crvena Zvezda Beograd (szerb) 2013-2015
Polski Cukier Muszyna (lengyel) 2015-2016
KS developres Rzeszow (lengyel) 2016-2018
RC Cannes (francia) 2018-2019
Energia MKS Kalisz (lengyel) 2019-2020
Szerb junior, majd felnőtt válogatott

 

Címkék: Adela Helics, Extraliga, válogatott, sport, Diamant