Két kaposvári tehetséges páros is rajthoz állt a Gödöllőn megrendezett Penta-KSE Kupa négycsillagos U16-os leány ranglista pontszerző viadalon. Őszi Nóra és Őszi Janka, valamint Vida Eszter és Ferencz Emese egyaránt a kilencedik helyet szerezte meg a több mint 40 csapatot számláló, népes mezőnyben.

Az Őszi ikerpár az F-csoportban egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el, a 16 közé kerülésért rendezett találkozón pedig magabiztosan, 21:12 arányban nyert a Szemerkényi, Veres-Marincsák duó ellen. A nyolcaddöntőben a lányok a későbbi ezüstérmes Kun, Stréli kettőstől kapta ki 21:18 arányban, így összességében elégedettek lehettek a teljesítményükkel.

A Vida, Ferencz páros a J-csoportba kapott besorolást, és az első meccsét megnyerte, a másodikat pedig elvesztette. A 16 közé jutásért hatalmas csatában, 22:20 arányban sikerült megverni a Fejes, Tóth dót, a következő körben aztán a Jámbor, Tóth egység már túl nagy falatnak bizonyult, így a RÖAK reménységei ugyancsak a kilencedik helyen végeztek, és klubtársaikhoz hasonlóan, értékes ranglista-pontokkal gazdagodtak. Érdekesség, hogy Vida Eszter és Ferencz Emese az aktuális U14-es magyar ranglista harmadik, illetve negyedik helyét foglalja el.

A lányokat július 14-én, kedden és július 15-én, szerdán 10 órától Kaposváron láthatjuk majd, ugyanis itt rendezik meg a RÖAK-Virágfürdő Kupa négycsillagos viadalt, előbb az U16-os, majd az U18-as korosztály számára.

Az elmúlt hétvégén a kaposvári fiúk is letették a névjegyüket. Tóth Máté és Fenyő Balázs élete első országos, négycsillagos, ranglistapont-szerző versenyén állt rajthoz az U20-as mezőnyben, és 14 induló közül rögtön a negyedik helyet szerezte meg! A RÖAK szépreményű párosa a fővárosban, a Kispest Open első fordulójában vitézkedett: a főtábla első és második körében is megnyerte mérkőzését, a harmadik körben pedig, miután 21:15 arányban felülmúlta a Busz, Molnár egységet, már az elődöntőbe jutást ünnepelhette.

Az elődöntőben a későbbi második Sándor, Suba kettős legyőzte a mieinket, a bronzmeccsen pedig Busz és Molnár egy kiélezett rangadó végén, 23:21-es sikerével visszavágott a korábbi vereségéért, így Tóth és Fenyő végül leszorult a dobogóról, de első nekifutásra mindenképpen figyelemre méltó az elért eredmény.

Címkék: eredmények, kaposvári röplabda akadémia, strandröplabda, sport