A magyar bajnoki címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros sikerével ért véget szombaton, a Gödöllőn megrendezett Penta-KSE Kupa országos ranglista-pontszerző strandröplabda viadal. A Kaposvári Röplabda Akadémia klasszis kettőse a 32 egységet felvonultató, erős mezőnyben, magabiztos teljesítménnyel hódította el az elsőséget. Klubtársaik, Lutter Liza és Wirth Annamária a kilencedik helyen zártak.

A Lutter, Szombathelyi duó az egy héttel korábbi, budapesti kilencedik hely után a jobb és eredményesebb játék reményében vágott neki a szezon második versenyének. Az elmúlt év legjobb magyar strandröplabda párosa a csoportkörben a Szokola, Tar egységet 21:3-ra, a Bútor, Szabó duót pedig 21:10-re verte.

A nyocaddöntőben a Sótonyi, Tóth kettős mindössze négy pontot gyűjtött Lutterék ellen, a negyeddöntőben pedig a Ratkai, Sorompó páros sem kapott esélyt (2-0, 15:11, 15:4). Az elődöntőben a Tátrai, Veress kettőst múlta felül a RÖAK két klasszisa (2-0, 15:8, 15:8), a döntőben pedig egy igazi rangadó következett Juraszik Patrícia és Villám Lilla ellen.

A két, remek formát mutató csapat közül végül a kaposváriak bizonyultak jobbnak, miután az első szettet 15:10, a másodikat pedig 15:9 arányban nyerték.

Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra
Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra

A RÖAK másik induló párosa, Lutter Liza és Wirth Annamária két győzelemmel és két vereséggel fejezte be a küzdelmeket, ami a kilencedik helyre volt elég.

A kaposvári párosok nem sokat pihenhetnek, ugyanis vasárnap már a budapesti Szabadkikötő Friends Cup Open elnevezésű ranglista-versenyen lépnek homokra. Ide 49 egység adta le a nevezését, vagyis újabb hosszú nap vár a strandröplabdázókra.

Címkék: lutter-szombathelyi, gödöllő, strandröplabda, sport