Az OTP Bank Liga zárófordulójában az Újpest FC otthonában lépett pályára a Rákóczi. A fővárosi lila-fehérek hiába várták a tabella nyolcadik helyéről a bajnokit, bizony őket is megérintette a kiesés szele. Ez ellen azonban könnyedén tudtak védekezni az újpestiek, hiszen a döntetlen is nekik kedvezett a riválisokkal szemben, a győzelem pedig biztos továbbjutást jelentett előzetesen.

A Kaposvár jól kezdte a találkozót, hiszen mind a két szélen veszélyes támadásokat tudott vezetni, ezzel pedig rendszeresen érkeztek a jó beadások a kapu elé. Banai Dávidnak már az első percekben be kellett mutatnia egy nagy védést, miután Ádám Martin beadását Bévárdi Zsombor fejelte a jobb alsó felé. Hiába futballozott fölényben a Rákóczi a meccs elején egy gyors támadás végén előnybe került az Újpest: a jobb szélen végigfutó Simon Krisztián betört a tizenhatoson belülre, majd az ötös jobb sarkáról kilőtte a hosszút.

Security Check Required

null

Hiába tűnt kiegyenlítettnek a játék a félidő további részében, az utolsó percekben begyújtotta a rakétákat az Újpest és a hazaiak két gyors gólt lőttek. Előbb Novothny Soma tudott közelről, becsúszva a kapuba találni, majd a csereként pályára lépő Bacsa Patrik lőtt az ötösről a hálóba.

Security Check Required

null

A második félidőre próbált változtatni a vendégek szakmai stábja, hiszen három friss játékos is érkezett a pályára, de a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták: Bacsa Patrik négy perc elteltével, takarásból tudott a jobb alsóba gurítani, így már négy góllal vezettek a lila-fehérek.

Security Check Required

null

Nem sokkal később jött az ötödik is, miután egy kapusról kipattanót Máté Zsolt tudott a hálóba passzolni.

Security Check Required

null

A folytatásban a Kaposvár NB I-es újoncot avatott, hiszen az utolsó húsz percre a húsz éves Bonnyai Márk állt a kapuba, akinek két bravúrt is be kellett mutatnia: előbb Koszta Márk közeli lövését ölelte magához, majd Balázs Benjámin erős löketét ütötte ki.  

Újpest FC–Kaposvári Rákóczi FC 5–0 (3–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3004 néző. V.: Csonka (Márkus, Becséri).

Újpest FC: Banai – Balázs B., Máté Zs., Ristevski, Burekovic – Obinna (Csongvai, 60. p.), Onovo – Simon K. (Szakály P., 74. p.), Zsótér (Katona M., 60. p.), Perosevic (Bacsa, 44. p.) – Novothny (Koszta, 74. p.). Vezetőedző: Predrag Rogan.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Bonnyai, 70. p.) – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró (Vachtler, a szünetben) – Szakály A., Trebotic – Bévárdi (Pintér Á., a szünetben), Palic (Csiki, 53. p.), Balázs Zs. (Nagy R., a szünetben) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerzők: Simon K. (12. p.), Novothny (45. p.), Bacsa (45+1., és a 49. p.), Máté Zs. (57. p.).

Sárga lap: Balázs Zs. (2. p.).

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: vereség, Újpest, Rákóczi, sport