A 178 centiméter magas amerikai kosárlabdázó, Morris Sharaud Curry letette már névjegyét többek között Németországban, Törökországban, Franciaországban és Romániában is - írja a delfinek.hu.

A 33 éves irányító a magyar bajnokságban januárban mutatkozott be a Szeged színeiben. A rövidre szabott szezon során 8 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 36 perc játékideje alatt 20,5 pontot, 7,6 gólpasszt és 2,5 lepattanót tett a közösbe, mindezt 100 százalékos büntetőmutatóval (30-ból 30-at értékesítve a 8 meccs során).

fotó: szte-szedeak.hu
fotó: szte-szedeak.hu

A KKK ellen is bizonyította rátermettségét február végén, oroszlánrészt vállalva csapata hátrányának ledolgozásában 24 pont és 6 gólpassz állt a neve mellett a Szeged-Kaposvár meccs végén.

"Nagyon örülök, hogy Curry csatlakozik hozzánk, nem csak Szegeden, hanem már korábbi csapatainál is bizonyította, hogy nagyon jó képességű játékos, sőt, a saját bőrünkön is tapasztalhattuk ezt" A mutatói önmagukért beszélnek, és mind emberi és sportemberi oldaláról csak jó véleményekkel szembesültünk. Nagy szükségünk van egy olyan irányítóra, aki képes jó ritmust adni a csapatnak, ez tavaly sajnos több alkalommal is hiányzott. Bízom benne, hogy az ő tapasztalata segít majd bennünket abban, hogy a jó ritmus egész szezonon át kitartson" - nyilatkozta Fekete Ádám, a KKK vezetőedzője.

Címkék: Morris Curry, irányító, légiós, igazol, szerződés, KKK, sport