Sztárparádéval nyitja a szezont a Kaposvár mellett található Deseda tavon a magyar triatlonsport. A koronavírus-járvány miatt eddig elhalasztották a versenyeket, most azonban mindenki eljön, aki szeretné megméretni magát az eXtremeMan elnevezésű, különböző távú futamokon, az előttünk álló hétvégén.

A magyar válogatott keretből többen is jelezték, hogy eljönnek a somogyi megyeszékhelyre, ami nem véletlen, ugyanis a kaposváriak három távon is rendeznek versenyeket. Az eXtremeMan 51.5 rövid, más néven olimpiai távú versenyt Pünkösdkor rendezték volna Székesfehérváron, de akkor a vírus-járvány miatt elmaradt - most szombat délelőtt azonban pótolják. Ezen a távon az olimpiai kvalifikáció legjobbja, az U23 világbajnok Bicsák Bence viseli majd az egyes rajtszámot. A legnagyobb kihívója a junior világbajnok Lehmann Csongor lesz.

Szombaton délután rendezik az eXtremeMan 25.75 sprint távú futamot, amiben helyet kap egy quadratlon-sprintverseny is, ami egyben Európa-bajnokság is lesz, ahová nyolc országból érkeznek versenyzők. Ott lesz a mezőnyben a kaposvári korosztályos világbajnok Csima Ferenc is, váltóban pedig várhatóan rajthoz áll a cseh Svoboda, aki öttusában olimpiai bajnok!

– A futó és a kerékpáros pályákat teljesen lezárjuk – emelte ki Péter Attila főszervező. – A Toponárt Kaposfüreddel összekötő utat egészen a szárítóig, így Toponárról nem közelíthető meg a 61-es főút felhajtója. Kaposvár felől, a bicikliúton, a szárítónál egy terelőutat jelölünk ki a lovasakadémiáig. A futópályához a kaposfüredi oldalon a gátőrháztól a Disznó-öbölig zárunk le egy 1 kilométeres szakaszt. Toponáron felül megközelíthető lesz a strand, a látogatóközpont és a csónakház is. Vasárnap a 61-es számú utat a taszári körforgalomtól a 67-es számú útkereszteződésig zárjuk le, a terelőutakat táblákkal jelezzük.

Címkék: extrememan, triatlon, sport, kaposvár