A már kiesett Rákóczi négy mérkőzést nyert meg ebben az idényben, kettőt a Debrecen és kettőt a DVTK ellen. Vasárnapi sikere előtt 12 találkozón nyeretlen maradt, tíz vereség mellett két döntetlenje volt, és az előző öt hazai összecsapásán nem szerzett gólt. A DVTK győzelemmel kedvező helyzetbe kerülhetett volna a harmadik helyért zajló küzdelemben, de nem volt lendület és átütőerő a játékában.

Kellemes, napsütéses időben kezdődött a mérkőzés, melyen a Kaposvár ragadta magához a kezdeményezést, és gyorsan meg is szerezte a vezetést. Bévárdi Zsombor az első élvonalbeli találatát könyvelhette el.

Security Check Required

null

A hazai csapat magasan védekezett, ezzel megzavarta a Diósgyőrt, amely korántsem a megszokott felállásában játszott: Feczkó Tamás vezetőedző több alapemberét pihentette. Az összeszokottság hiánya miatt akadozott a vendégek támadójátéka, az első félidőben nem volt kidolgozott helyzetük. A Kaposvár többször jutott el lövésig és fejesből is veszélyeztette a DVTK kapuját.

A második játékrészre négy cserével jött ki a Diósgyőr, de nagyon gyorsan nőtt a hátránya, mivel a hazai együttes büntetőhöz jutott és élt is a lehetőséggel.

A szezon első kaposvári büntetője

Harangszóra büntetett a Kaposvár. A második félidő második percében Vági András szabálytalankodott Bévárdi ellen a tizenhatoson belül, a megítélt...

Innentől nagy volt a vendégcsapat labdabirtoklási fölénye, a hazaiak azonban az előnyük birtokában magabiztosan futballoztak és szervezetten védekeztek.

Ebben a félidőben sem volt kapura veszélyes a DVTK, a Kaposvár pedig a hajrában egy gyors ellentámadás végén még növelni is tudta előnyét.

Security Check Required

null

Kaposvári Rákóczi FC–Diósgyőri VTK 3–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 850 néző. V.: Berke (Szécsényi, Becséri).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Trebotic (Hegedűs D., 85. p.) – Bévárdi, Palic (Nagy T., 70. p.), Nagy R. (Balázs Zs., 69. p.) – Ádám M. (Csiki, 76. p.) Vezetőedző: Disztl László.

Diósgyőri VTK: Antal – Vági, Polgár (Tabakovic, 69. p.), Szűcs K., Memolla (Shestakov, a szünetben) – Márkvárt, Adukor – Korbély (Hasani, a szünetben), Rui Pedro, Cortés (Kiss T., a szünetben) – Ivanovski (Molnár G., a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerzők: Bévárdi (8. p.), Nagy R. (48. p. – 11-esből), Nagy J. (89. p.).

Sárga lap: Ur (45. p.), illetve Korbély (39. p.), Ivanivski (45. p.), Feczkó (45. p. – kispadról), Márkvárt (65. p.), Kiss T. (75. p.).

Címkék: diósgyőr, kaposvári rákóczi, nb1, labdarúgás, sport