Fiatal, a röplabdapályákon jól ismert edzővel erősítette meg szakmai stábját a Kaposvári Röplabda Akadémia leány szakosztálya. Július elsejétől a RÖAK kötelékében dolgozik tovább Nagy Fanni, aki nem csak tudását és tapasztalatait szeretné átadni a fiataloknak, hanem példát szeretne mutatni más területen is.

Ahogy az MTK röplabdaszakosztályának közösségi oldalán írták a napokban, a modern sportban felfoghatatlanul hosszú idő, hét és fél év után intett búcsút a fővárosi klubnak Nagy Fanni. A csupaszív liberó 2012 decemberében igazolt a Városmajorba, és lényegében itt nőtt fel. Edzők és csapattársak jöttek, mentek, az együttes volt fent és lent, de egyetlen személy mindig biztos volt: Nagy Fanni.

A sportolónő a tavasszal úgy döntött, felhagy az aktív játékkal, de szerencsére nem szakad el a sportágtól: edzőként folytatja pályafutását Kaposváron.

- Újpesten léptem először pályára az Extraligában, 15 évesen. Onnantól nem volt kérdés, hogy profi szinten szeretném folytatni a játékot. Húsz esztendősen jöttem el Újpestről, az akkori a BSE-be, amiből fél év múlva MTK lett, és a legfiatalabb játékosból az évek múltán a legidősebb játékossá váltam. Sok kiváló edzővel sikerült együtt dolgoznom ez alatt a hosszú idő alatt, akiktől nagyon sokat tanultam. A két meghatározó felnőtt edzőm Hollósy László és Tóth Gábor volt, illetve egy évig dolgoztam az olasz Alberto Salomonival - árulta el a sportolónő. 

Fanni az MTK-ban kezdett el edzősködni a játék mellett. Először az egészen kezdőknél, aztán már besegített az idősebb korosztályoknál is, és az első nagy sikerre sem kellett sokáig várni. Nagy Fanni július elsején áll munkába a somogyi megyeszékhelyen, és hamarosan az is kiderül, melyik korosztály tagjaival foglalkozik majd.

Címkék: Nagy Fanni, edző, RÖAK, sport