A Kaposvári Egyetem 12 hallgatójának ítélték oda idén az élsportolói ösztöndíjat. A koronavírus-járvány miatt az ünnepélyes átadó ugyan elmaradt, de az érintettek már megkapták oklevelüket és a pénzügyi támogatást is.

"A Kaposvári Egyetem elkötelezett az élsport, a tömegsport és az egészséges életmód iránt. Az elmúlt években rengeteg fejlesztés történt annak érdekében, hogy egyetemi polgáraink számára széleskörű sportolási lehetőséget biztosítsunk" - hangsúlyozta az elismerés kapcsán Prof. Dr. Kovács Melinda, a Kaposvári Egyetem rektora.

A Kaposvári Egyetem és a város már évek óta támogatja a kiváló sporteredményt elért hallgatókat. A jelenlegi rendkívül helyzetben, a koronavírus-járvány idején pedig még inkább felértékelődhet az elismerés. Szita Károly, Kaposvár polgármestere szerint a veszélyhelyzet mindnyájunkat új megoldásokra ösztönöz, s nincs ez másképpen a sportolók esetében sem, akiknek felkészülését és versenyeit rendezte át az élet: "A legfontosabb azonban, hogy kitartásukkal, fegyelmezettségükkel ilyenkor is a legjobbat hozzák ki magukból, s példát mutassanak másoknak. A díjazottak ilyen sportolók, s teljesítményükre mi is büszkék vagyunk."

Díjazottak:

Bogdán Benedek
Bozóki Bence
Bögöly Gábor
Hamlin Matthew William
Harsányi Ádám
Hegyi Bianka
Hock Gergő János
Horváth Kristóf
Kalmár Ákos
Kántor Petra
Kulcsár Adrián
Székács Máté

Címkék: élsportoló, hallgató, ösztöndíj, egyetem, Kaposvár