Tehetséges, fiatal, magyar válogatott centerrel erősítette meg a keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A szombathelyi születésű, 23 esztendős, 189 centiméter magas Bodovics Hanna Békéscsabáról érkezik, és új együttesében szeretne még tovább fejlődni.

Az 1996-os születésű sportolónő egészen 14 éves koráig táncolt, ezután került a középpontba a röplabda, már csak a magassága miatt is. A Haladás és a helyi főiskola NB II élmezőnyéhez tartozó közös csapatában kezdte élsportolói pályafutását, aztán az NB I-ben is bemutatkozhatott. A vasi együttes ugyan kiesett az élvonalból, Hannára azonban felfigyelt a Vasas, és a fiatal center a fővárosba költözött. A piros-kékekkel egy bajnoki címet és három Magyar Kupa-győzelmet könyvelhetett el, 2018-ban pedig elfogadta az akkori bajnok Békéscsaba ajánlatát.

Hanna soha nem volt korosztályos válogatott, de felnőtt korára sikerült utolérnie a legjobbak mezőnyét, és 2019-ben lényegében végigdolgozta a nyarat Jan De Brandt szövetségi kapitány irányításával, és számos mérkőzésen is pályára lépett a címeres mezben. A 2019/2020-as évad idő előtt véget ért, a nyári felkészülést pedig már új klubjában kezdheti meg a center.

null

„Nehéz volt a döntés, hogy hol folytassam a pályafutásomat. Úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis váltásra. Sok ajánlatot kaptam, de a Kaposvár csapata mellett döntöttem. Nagyban befolyásolta a döntésemet Sasa Nedeljkovic vezetőedző személye. Már nagyon régóta szerettem volna a játékosa lenni, mert egy nagyon jó szakembernek tartom, és úgy gondolom, hogy ő nagyon sokat ki tud hozni a játékokból. Kaposvár egy nagyon szimpatikus és barátságos város. A csapat aranyos, kedves társaság, és alig várom, hogy a többiekkel együtt dolgozhassak. Az új sportcsarnok is nagyon szép lett, és remélem, hogy sok sikeres meccset élhetek át ott a csapattal” – összegezte várakozásait a Diamant legújabb szerzeménye.

NÉVJEGY

Bodovics Hanna

Született: Szombathely, 1996. október 10.

Eddigi klubjai:

Szombathelyi Haladás 2011-2014

Vasas Óbuda 2014-2018

Békéscsabai RSE 2018-2020

Sikerei:

1-szeres magyar bajnok, Vasas Óbuda (2013)

3-szoros Magyar Kupa-győztes, Vasas Óbuda (2013, 2014, 2015)

15-szörös Felnőtt magyar válogatott

Címkék: bodovics hanna, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport