A Magyar Vízilabda Szövetség márciusi rendkívüli elnökségi ülésén határozott arról, hogy a versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvénye folytatásával kapcsolatban május 11-én hoz újabb döntést.

Ennek megfelelően hétfőn összeült az elnökség, és a Liga javaslatát tiszteletben tartva úgy döntött, törli a komplett bajnoki idényt, eredményt nem hirdet. Amennyiben a lehetőségek engedik, a nyáron a Magyar Kupával indulna a következő szezon, amelynek részleteiről később születik döntés.

- Igazából erre számítottunk, nagy meglepetés nem ért bennünket. Minden lezárásra került, nem tudott egyik csapat sem készülni, úgyhogy ez a jó megoldás. Amennyire tudom nem csak a mi csapatunk, hanem az összes OB I-es csapat szétszéledt, elengedték a külföldi játékosokat, a magyar játékosok is megkezdték a következő évre az igazolást. Valamilyen formában mindenki márciusban már lezárta ezt az évet - nyilatkozta a Kaposvári Vízilabda Klub ügyvezetője, dr. Dobos Pál.

A szövetség döntése előtt két élvonalbeli csapat, az Eger és a Szombathely már jelezte, hogy nem biztos, hogy indulni tudnak a következő idényben.

A kaposvári csapat jövőre is ott lesz a legjobbak között, várhatóan átalakult kerettel.

- Nagy a bizonytalanság. Más csapatoknál ott tartanak, hogy nem vagy lehet, hogy nem indulnak a jövő évi bajnokságban. A jövő év tervezését meg kell kezdeni, játékosokat kell igazolni. Ha augusztusban a Magyar Kupával kezdjük a következő szezont, akkor ahhoz már júniusban eddzeni kell, akkor már az új csapattal - tette hozzá a KVK ügyvezetője.

dr. Dobos Pál szerint várhatóan kevesebb légióssal és több magyar fiatallal állhatnak ki a következő szezonban a csapatok, amiből a magyar vízilabdázás is profitálhat.

Címkék: ob1, kaposvári vízilabda klub, bajnokság, sport