A csütörtöki kormányrendelet értelmében május 4-től engedélyezett a edzés és a zárt körű sportesemények megtartása a profi, amatőr és tömegsportban, természetesen zárt kapuk mögött. Ezzel kapcsolatban Csányi Sándor MLSZ elnök korábban azt nyilatkozta, hogy a kormányrendelet megjelenése utáni huszadik napot követő szerdán vagy szombaton folytatódhat a bajnokság. Ez annyit tesz, hogy legkorábban május 23-án kezdődhetnek meg ismét a mérkőzések a koronavírus-járvány miatt szünetelő labdarúgó NB I-ben és NB II-ben - írja a Nemzeti Sport.

rákóczi

Csányi Sándor a Brain Bar Facebook-oldalának adott csütörtök kora este interjút, amiben kifejzette az újraindulás részleteit. Eszerint "május 23. és június 13. között tudnánk elkezdeni, és ez esetben be tudjuk fejezni június végére, július legelejére” – fogalmazta meg a lényeget Csányi Sándor. A rendelet csütörtök este megjelent részletei alapján a bajnokság nem csak vidéken, de Pest megyében és a fővárosban is újraindulhat.

Csányi Sándor szerint az NB I és az NB II csapatai rendelkeznek olyan infrastruktúrával, amire támaszkodva megteremthetők az újrakezdés feltételei - mérkőzések előtti tesztelés, esetleges fertőzöttek elkülönítése, további egészségügyi előírások betartása - ám a tesztelés jelentős költségeit elő kell teremteni. Az MLSZ-elnök szerint a bajnokság újraindulása ebből a szempontból is fontos, hiszen ez esetben befolynak a klubokhoz a teljes idényre szóló szponzori pénzek.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: Csányi Sándor, újraindul, MLSZ, labdarúgás, bajnokság, sport