Már három éve a kaposvári röplabdás család megbecsült tagja Kalmár Viktória. A Kaposvári Röplabda Akadémia növedéke, az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás felnőtt együttesének egyik legfiatalabb játékosa újabb emlékezetes évet zárt, de még nem értek véget a megpróbáltatások, ugyanis a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulójaként májusban jöhet az érettségi! Nem titok: a korábbi utánpótlás válogatott feladó a jövőjét is itt képzeli el, a sportpályán és az iskolapadban egyaránt.

- A körülményekhez képest én és a családom egyaránt jól vagyunk, mindenki egészséges, és ez a legfontosabb - válaszolta érdeklődésünkre a fiatal feladó. - Mi próbálunk a lehető legkevesebbet elmenni itthonról. Igyekszem kialakítani a napi rutinomat, ami leggyakrabban tanulással telik, mivel érettségire készülök. Ezen kívül igyekszem minden nap mozogni, amit a kertben el tudok végezni. Ebben az időszakban több időm jut az olvasásra és az egyik kedvenc hobbimra, a főzésre és sütésre is, aminek a család kimondottan örül.

null

A korábbi utánpótlás-válogatott már három éve szerepel kaposvári színekben. Tavaly részese lehetett az Extraligába-kerülésnek, az idén pedig immár a magyar bajnoki dobogóért harcolt társaival.

- Abban biztos vagyok, hogy számunkra a legkedvezőbben alakult volna a bajnokság vége, mivel az utolsó pillanatokig gőzerővel dolgoztunk és készültünk. Sajnos az i-re nem került fel pont, de úgy gondolom nagyon szép évadot tudhatunk magunk mögött. Öröm volt látni az egyre nagyobb érdeklődést a meccseink iránt, és ebben az új csarnoknak is szerepe volt. A felkészüléshez mindent megkaptunk, amire szükségünk volt, és megfelelő környezet volt az edzésekhez és meccsekhez - zárta gondolatait Kalmár Viktória, akinek a bátyja, Ákos is évek óta a somogyi megyeszékhelyen üti a labdát.

Címkék: kalmár viktória, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport