Túl a váratlanul véget ért alapszakaszon és elfogadva a szövetség elnökségének döntését, saját otthonában is szorgalmasan edz az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának játékosa, Szerencsés-Miklai Zsanett. A válogatott ütő beszélgetésünk során azt is elárulta, melyik volt az a három mérkőzés, amelyre a legszívesebben gondol vissza a 2019/2020-as évadból.

Hogy vagytok, mivel telnek ezek a hetek, mivel töltitek az időt, hogy bírjátok ezt a helyzetet?

Köszönöm szépen jól vagyunk. A legtöbb időt itthon töltjük a férjemmel és a kutyánkkal. Naponta kétszer hosszú sétákat próbálunk csinálni, persze, ha az időjárás is engedi, hiszen nagyon hiányzik a mozgás. De a legtöbb edzést itthon végzem, erősítek, cardiozom, illetve a gyógytorna feladatokat végzem.

Sajnos nem úgy fejeződött be az idény, ahogy azt elképzeltük. Mit gondolsz, hogy alakult volna a folytatás, hova ért volna oda a csapat?

A bajnokság lefújása előtt már biztossá vált, hogy a legjobb négy között vagyunk. Ezzel ugye elértük az első célunkat, amire mindenki vágyott. Az biztos, hogy kemény rájátszás következett volna: 2-3 naponta bizonyítani, illetve folyamatos edzésmunkát végezni nehéz feladat lett volna, de mi erre készültünk az egész szezonban.Szerintem megmutattuk, hogy ez a csapat mindenre képes, így úgy gondolom, Kaposvárnak a legszebb érmet zsebeltük volna be. Az ARANYAT :)

Melyek voltak a szezon legemlékezetesebb mérkőzései, pillanatai számodra?

Számomra a 3 mérkőzés volt valami fantasztikus. Az első és a második békéscsabai idegenbeli meccsünkkel kezdeném. Az elsőn még külső megtekintő voltam a sérülésem miatt, de attól az energiától, amit ott a csapat megmutatott, még a mai napig kiráz a hideg. A második, amikor már pályára is léptem, hatalmas csata volt, nem volt elveszett labda, mindenki egymásért küzdött keményen. Szoros szett végek után ismét sikerült ott nyernünk. A harmadik a Vasas meccs itthon. Már a bemelegítésnél rengeteg néző volt. Nagyon jó hangulat, kemény mérkőzés, minden adott volt, ami egy igazi röplabda meccshez kell.

Hogy érzed, miben fejlődtél az elmúlt hónapokban? Menyit számított az új környezet, az új csarnok, az egyre több szurkoló?

Amiben fejlődtem szerintem az a türelem és a kitartás. Nagyon kemény 2.5 hónapom volt a sérülésem miatt. Itt tanultam meg igazán, hogy soha nem adhatom fel, nem létezik lehetetlen. És ha türelmes vagyok magammal szemben és kitartok a céljaim előtt, akkor bármire képes vagyok, és be is tudom bizonyítani. A Kaposvár Aréna volt a második otthonunk, minden adott volt a sikerek eléréséhez. Szurkolóink előtt le a kalappal, számomra ők voltak az a bizonyos 7. Ember a pályán. Nagyszerű érzés volt látni azt, hogy az elmúlt két év alatt egyre többen jönnek ki a meccseinkre, illetve hogy egyre többen támogatnak, és bíznak bennünk! Remélem, hamarosan találkozunk!

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: Szerencsés-Miklai Zsanett, Diamant, tabella, Extraliga, bajnokság, sport