Az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának válogatott liberója, Szpin Renáta sajnálja, hogy immár hivatalosan is véget ért a bajnokság, és úgy gondolja, hogy a rájátszásban sikerült volna az első helyet megőrizni a tabellán. A kiváló sportoló ezekben a hetekben is edz, méghozzá vőlegényével együtt a somogyi megyeszékhelyen.

Hogy vagytok, mivel telnek ezek a hetek, mivel töltitek az időt, hogy bírjátok ezt a helyzetet? Milyen edzésmunkát tudtok végezni, mit enged meg a környezet, ahol laktok?

Szerencsére a családom és én is jól vagyunk! Betartjuk az előírásokat, és bízunk benne, hogy hamar túl leszünk ezen a nehéz időszakon. A pozitív dolgokra koncentrálok. Örülök annak, hogy a családommal ennyi időt tudunk együtt tölteni, hiszen szezon közben a sűrű meccsnaptár miatt erre nincs lehetőségem. A vőlegényemmel közösen edzünk, a szabadba járunk futni, illetve erősítéseket végzünk itthon. Egymást motiváljuk, hiszen mindkettőnknek hiányoznak a csapatos edzések.

null

Sajnos nem úgy fejeződött be az idény, ahogy azt elképzeltük. Mit gondolsz, hogy alakult volna a folytatás, hova ért volna oda a csapat?

Nagyon hiányoznak a lányok és az edzések. Minden napot az Arénában töltöttünk, kőkeményen készültünk a rájátszásra. Egyre jobb formában is voltunk, mindenki a közös célért dolgozott. A terv az volt, hogy a márciusi hónapot még keményebben megnyomjuk fizikálisan és mentálisan is, hogy áprilisra jöjjön ki a topforma, mivel a rájátszás meccseit 2-3 naponta kellett volna játszani. Én úgy érzem, hogy ebben a szezonban nem egyszer bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Nagyon sajnálom, hogy nem volt lehetőségünk ezt a végén is megmutatni. Úgy gondolom, hogy sikerült volna történelmet írni Kaposváron, és megnyertük volna a bajnokságot.

Melyek voltak a szezon legemlékezetesebb mérkőzései, pillanatai számodra?

Rengeteg izgalmas mérkőzést játszottunk! Meglepetés csapatként kezdtük a szezont, utána jöttek a győzelmek és egyre többen látogattak ki a mérkőzésekre! A legemlékezetesebb mérkőzés számomra a február eleji Vasas mérkőzés volt itthon. Az Aréna megtelt szurkolókkal, óriási tűzzel és adrenalinnal játszottunk. Nagyon magas színvonalú mérkőzés volt.

Hogy érzed, miben fejlődtél az elmúlt hónapokban? Menyit számított az új környezet, az új csarnok, az egyre több szurkoló?

Mindenben fejlődtem, de leginkább a mentális részét emelném ki, hiszen nekem a meccsrutin hiányzott a legjobban. Az Aréna gyönyörű lett, minden feltétel adott volt a munkához. Nagyon örültünk annak, hogy egyre több szurkoló érdeklődött a meccseink iránt, remek hangulatot teremtettek. Remélem, hogy hamarosan újra találkozhatunk velük a pályán!

Címkék: szpin renáta, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport