Május 15-éig meghosszabbították a magyar röplabda bajnokságok kényszerszünetét – erről döntött rendkívüli online ülésén a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége. A határozat az elkövetkezendő időszak kormányzati döntéseinek függvényében módosulhat.

Mindez lényegében azt jelenti, hogy a 2019/2020-as pontvadászat véget ért.

A kaposvári Extraligás női csapat az első, a Fino férfiegyüttese pedig a harmadik helyen állt a tabellán, amikor felfüggesztették a küzdelmeket. Információink szerint mindkét klubban befejeződött a munka, a játékosok hazaköltöztek.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának vezetése a kialakult helyzet kapcsán adott ki hivatalos közleményt.

Tisztelt Sportbarátaink!

Természetesen megértjük és elfogadjuk a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének szerdai döntését. Az első és a legfontosabb az egészség, így egyesületünk is a sportolók és a stábtagok egészségét helyezi az első helyre.

A csapat tagjai március 15-én edzettek utoljára, másnap, miután kiderült, hogy bezárják a Kaposvár Arénát is, úgy döntöttünk, hogy mindenki hazautazhat a családjához. Elköszöntünk egymástól, ugyanis annak ellenére, hogy a döntés arról szól, hogy május 15-ig felfüggesztik a bajnokságot, a józan ész és a körülmények azt mondják: ennek az évadnak vége, felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt.

Szeretnénk tisztességesen lezárni a szezont, közös megegyezéssel felbontani a szerződéseket, és amint reális esélye lesz, elkezdeni a jövő tervezését, illetve újratervezését.

Ötvenegy éve íródó történetünk legjobb bajnokága volt ez, hiszen bemutatkozhattunk a nemzetközi porondon, az Extraliga mezőnyét pedig három fordulóval az alapszakasz vége előtt, 18 meccs után, 4 pontos előnnyel vezettük. Könnyen elképzelhető, hogy nem hirdet végeredményt a szövetség, de mi így is büszkék vagyunk a lányokra, és kettőzött erővel vágunk majd neki a következő évadnak.

Ezúton is köszönetet mondunk játékosainknak és stábtagjainknak az elvégzett munkáért, a felejthetetlen élményekért és a sportemberhez méltó viselkedésért. Ugyancsak köszönet illeti támogatóinkat, kiemelten Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatát és az 1. MCM Kft-t, valamint partnereinket és természetesen gyarapodó szurkolótáborunk minden tagját az egész éves buzdításért.

Mindenkinek kitartást, jó egészséget kívánunk, és reméljük, amint lehet, újból találkozunk majd az arénában!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Sportbaráti üdvözlettel

Orosz Ferenc
ügyvezető-elnök

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: fino kaposvár, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport