Danick Snelder után Laura Van Der Heijden személyében egy újabb világbajnok holland kézilabdázót igazolt a Siófok KC. Mellette a nyártól a Balaton-partján folytatja pályafutását a német válogatott kapuvédő Dinah Eckerle, valamint a francia válogatott balátlövő Tamara Horacek - közölte a klub honlapján.

VanderHeijden.jpg

  
Laura van der Heijden a holland válogatottban 2007-ben debütált, és jelenleg is alapember. Több mint 600 gólt jegyez nemzeti színekben, és túl van több mint 200 mérkőzésen. Világbajnoki éremkollekciója teljes, miután 2015-ben Dániában ezüstöt, 2017-ben Németországban bronzot, 2019-ben Japánban pedig aranyérmet nyert, és csúcsra ért a holland válogatottal. Klubszinten játszott már német és dán csapatban is, de a Ferencvárosnál is vendégeskedett.

Eckerle.jpg

Dinah Eckerle még sosem volt légiós. A 24 esztendős német válogatott kapuvédő 2011-től egészen 2018-ig állt a Thüringer HC gólvonalán, mellyel ez idő alatt hatszor lett német bajnok. Jelenleg Laura van der Heijden csapatársa, akivel tavaly együtt emelhették magasba a Bietigheim történetének második bajnoki serlegét.

Horacek.jpg

A 24 esztendős Tamara Horacek háromszoros francia bajnok. Sikereit nevelőegyüttese, a Metz Handball játékosaként érte el még 2013 és 2017 között. Azóta a szintén francia Issy Paris Handball játékosa. A francia válogatottal 2016-ban a svédországi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de címeres mezben az áttörés még várat magára. 

 

Címkék: SKC, igazolás, kézilabda, Siófok, sport