Ritka, amikor két csapat egy szezonon belül ötször is tétmérkőzést vív egymással, márpedig szombaton 17 órakor immár ötödik alkalommal lép pályára a Kaposvári Rákóczi a Mezőkövesd ellen.

Az OTP Bank Liga NB I. 24. játéknapján ismét a Mezőkövesd Zsóry FC vendégszerepel a cukorgyári gödörben. A matyóföldiek számára nem ismeretlen terep a Rákóczi-stadion, hiszen ebben a szezonban már harmadik alkalommal szólítják itt pályára őket.

Az augusztusi, hatalmas hőségben vívott összecsapáson, Nagy Krisztián góljával vezetést szerzett a Rákóczi, de egy egyéni hiba, illetve egy pazar cselsorozat után fordított és elvitte a három pontot a Mezőkövesd, amely a hazai meccsen Cseri Tamás büntetőjével és Berecz Zsombor átlövésével tartotta otthon a három pontot.

A Magyar Kupa kilencedik fordulójában is hasonló volt a forgatókönyv, hiszen a borsodi városban előnyről kaptak ki a kaposváriak, míg a hazai találkozón sima vendégsiker született. 

A Mezőkövesd Zsóry FC a tabella harmadik helyéről várja a szombati összecsapást. Kuttor Attila tanítványai a bajnokság mellett a Magyar Kupában is jól szerepelnek, hiszen miután kiejtették a Rákóczit, a negyeddöntő első mérkőzésén a Puskás Akadémia FC otthonában is nyerni tudtak, így jó előjelekkel várják a visszavágót.

A szombati bajnoki 17 órakor kezdődik a Pécsi utcai stadionban.

Címkék: mezőkövesd, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport