Kemény menetelés vár a következő három hétben az élvonal csapataira. Szerda-szombat ritmusban teljesítik az együttesek a még hátra lévő hat forduló meccseit. A somogyiak szombaton 19 órától lépnek pályára a paksi sportcsarnokban a huszadik forduló mérkőzésén.

A kaposváriak a bajnoki szünet után legutóbb vereséggel folytatták szereplésüket. A Szegeden elbukott meccs azért is lehet fájó, mert tetemes előnyről kapott ki végül Ivkovics Sztojan csapata, amely ezzel zsinórban a harmadik kudarcánál jár. Az alapszakasz tabelláján a tizenkettedik helyet foglalja el az együttes. A következő hat fordulóban minél többször nyerni kellene, ráadásul olyan gárdák ellen, amelyek előrébb állnak a tabellán. Ilyen a soron következő tolna megyei alakulat is.

A Dzunics Braniszlav vezetőedző által dirigált Atomerőmű SE tucatnyi nyert találkozója mellett hét alkalommal szenvedett vereséget. A paksiak ezzel együtt is elégedetlenek voltak, hiszen a bajnoki szünet előtt két hazai kudarcot is jegyeztek. Ezért változtattak a játékoskereten is. Orlando Coleman helyére érkezett Omar Calhoun, aki a Pécsen rendezett előkészületi meccsen 12 pontot szerzett, igaz ezzel együtt is 111–83-ra vesztettek a tartalékosan felálló tolnaiak. A hírek szerint Shannon Evans azóta felépült sérüléséből és Horváth Kristóf is edzésbe állt a tolnaiaknál.

Akármilyen összeállításban is szerepelnek majd a vendéglátók a somogyiak csak akkor lehetnek egyenrangú ellenfelek, ha visszanyerik azt a tartást és küzdőszellemet, ami korábban (például a ZTE elleni idegenbeli csata során) jellemezte őket. Jó hír a kaposváriaknál, hogy a sérüléséből lábadozó és rehabilitációját végző Hock Gergő néhány héten belül már teljes értékű munkát végezhet és visszatérhet a csapatba.

Címkék: paks, kaposvári kk, kosárlabda, sport