A kaposvári utánpótlás műhely sportolóinak száma folyamatosan nőtt az elmúlt években, ami jelzi a sportág népszerűségét. Tulajdonképpen nincs is ebben semmi meglepetés hiszen napjainkban az 1. MCM-Diamant női együttese folyamatosan gyarapodó közönség előtt vezet az Extraliga tabelláját, a Fino-fiúk pedig korábban 18 alkalommal hódították el a magyar bajnoki címet, legutóbb pedig bronzérmet szereztek a Magyar Kupában.

Kaposvár a sportág igazi fellegvára hazánkban. A két felvevő-egyesület számára is kiemelten fontos, hogy meglegyen a széles bázis, és joggal bízhatunk abban, hogy a mennyiségi előrelépést minőségi javulás is követi majd az előttünk álló időszakban.

A szombati Szupermini Házibajnokságon a jövő reménységeit szólították pályára a katolikus iskolában, és a jó hangulatú viadal után nem csak a helyezetteket díjazták, hanem külön köszöntötték a Kaposvári Röplabda Akadémia 400. leigazolt, versenyengedéllyel rendelkező növendékét. A 2009-es születésű Könye Zsófia még az előkészítő csoportban tanulja a játék alapjait, de edzője, Kertész Gabriella szerint ügyes és szorgalmas, így jövőre már helyet kaphat a RÖAK valamelyik korosztályos együttesében is. Zsófi nem is akárkitől kapott egy értékes ajándékot: a Diamant és a magyar válogatott csapatkapitánya, Tálas Zsuzsanna adott át neki egy, az Extraligás együttes tagjai által aláírt labdát.

Címkék: szupermini, tehetség, iskola, RÖAK, gyermek, röplabda, Kaposvár, sport