Szombaton Katolikus Gimnázium tornatermében, 8 csapat részvételével kezdődtek meg a küzdelmek a RÖAK előkészítő csapatai között. Két pályán, két külön versenyben (kezdők-haladók) mérkőztek meg a csapatok egymással, körmérkőzéses rendszerben, 3:3 elleni játékban. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, a nap végére egyre jobb mérkőzéseket láthatott a főleg szülőkből álló közönség.

Időközben, meglepetésként, megérkeztek az 1. MCM-Diamant felnőtt Extraligában listavezető csapatának játékosai is, akikkel a gyerekek közös fényképeket készíthettek, autogramot kaphattak és játszhattak is a mérkőzések végén. Az eredményhirdetés során a felnőtt csapat játékosai osztották a gyerekeknek a megérdemelt jutalmat, az érmeket és egy kis ajándékot.

A Kaposvári Röplabda Akadémia 400. leigazolt röplabdásának, Könye Zsófiának, Tálas Zsuzsanna csapatkapitány adott át különdíjat, egy, a Diamant-lányok által dedikált röplabdát.

A jó hangulatú esemény része volt az Európai Röplabda Szövetség 1DayMore4Volleyball elnevezésű kezdeményezésének: a február 29-re meghirdetett európai megmozduláson 52 országból több száz egyesület, illetve közösség vett részt, vagyis több tízezren fogtak röplabdát a kezükbe, a sportág népszerűsítése jegyében.

Végeredmény - piros csoport:

1. Röak 4.
2. Röak-Toldi
3. Röak 3.
4. Röak- Kisfaludy

Végeredmény - sárga csoport:

1. Röak 1.
2. Röak 2.
3. Röak-Katolikus
4. Röak- Toldi

Felkészítők: Rák Rebeka, Fésűs Erzsébet, Csatos Zsolt és Kertész Gabriella

Címkék: szupermini, tehetség, RÖAK, gyermek, iskola, röplabda, Kaposvár, sport