Szombaton már újabb mérkőzés vár a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es csapatára, hiszen a Szentes elleni szerdai vereséget követően a somogyiak a Vasas otthonában zárják az alapszakaszt. Surányi László tanítványai november közepén 12-12-es döntetlen játszottak a piros-kékekkel úgy, hogy a fővárosiak az utolsó pillanatban egyenlítettek.

"Egy nagyon fájó pont volt számunkra az a mérkőzés. Végig uraltuk a meccset és eléggé hiányzik az a győzelem. Az alapszakasz második fele sajnos nem úgy alakul, ahogy mi szeretnénk. Természetesen most is győzelemre készülünk, de Budapesten nehéz nyerni, bárki is az ellenfél" - nyilatkozta a meccs előtt György Dávid, a KVK kapusa.

A fővárosiak a kaposváriakhoz hasonlóan hullámzóan teljesítenek idén, így ők is az alsóházban folytatják márciustól.

"Tudtak nyerni Szentesen, otthon viszont kikaptak a Szombathelytől, elég hullámzó a játékuk. Ez sajnos ránk is igaz. Csökkentenünk kell a hibáink számát, ha eredményesen akarunk szerepelni ellenük" - tette hozzá György Dávid.

A KVK hálóőre szerint kulcsfontosságú lesz a Vasas olimpiai bajnok szerb játékosának, Slobodan Nikicnek a semlegesítése. A BL-győztes vízilabdázó ősszel 4 gólt lőtt a Kaposvárnak.

"Főként a centereikre kell figyelnünk. Slobodan Nikicet ugye nem kell senkinek sem bemutatnunk, Simon Henrik pedig egy fiatal tehetség. Igyekszünk felkészülni az egész csapatból" - zárta gondolatait György Dávid.

A Vasas - KVK bajnoki szombaton 18 órakor kezdődik a Császár - Komjádi Uszodában.

Címkék: Vasa, csoport, Surányi, alapszakasz, vezetőedző, KVK, vízilabda, mérkőzés, Kaposvár, sport