Gyors gólváltással indult a Kaposvár - Szentes férfi OB I-es vízilabda mérkőzés, miután Nagy Márton góljára ifjabb Berta József válaszolt. Bojan Paunovic a vezetést is megszerezte a hazaiaknak, majd György Dávid védett nagyot. Vindisch Ferenc lövése a kapufáról jött ki, amire Nagy válaszolt egy góllal. A negyed vége előtt Vörös Viktor találatával került előnybe a Szentes, de Vindisch lövését követően újfent egál volt az állás. A szünet előtt az ex-kaposvári Hegedűs Bence is betalált, így egy negyed után a Szentes vezetett.

Kihagyott kaposvári helyzettel indult a második felvonás, majd Ivan Basara lőtt messziről gólt. Paunovic volt eredményes egy emberelőnyt követően, Dobos Dávid akciógólját követően pedig ismét döntetlen volt az állás. Nagy lövésénél a vendégeknek volt szerencséjük, majd a görög Chrysopathis növelte kettőre a csapatok közötti különbséget. Így a félidőben a vendégek vezettek 7-5-re.

Kimaradt helyzetekkel folytatódott a mérkőzés, majd Surányi László próbálta felrázni az övéit egy időkéréssel. A szünet után a vendégek kapusa Meixner Marcell védett nagyot, majd György Dávid fogta meg Basara büntetőjét. Nem sokkal később a szerb játékos akcióból már nem hibázott, amire Paunovic válaszolt Mijic passzát követően. Mátyók Norbert majd Srdjan Aksentijevic lőtt gólt gyors egymásután, Nikola Giga pedig egy találatra csökkentette a hazaiak hátrányát.

A megnyert harmadik negyed után Mijic Dávid egyenlített az utolsó felvonás elején, Pellei Kristóf góljával azonban ismét a Szentes vezetett. Chrysopathis találata után Kovács Olivér volt eredményes Dobos remek passzát követően, majd másfél perccel a vége előtt a vendégek kértek időt. Emberelőnyben támadhatott a Szentes, amit végül Pellei Frank használt ki könyörtelenül. Kovács Olivér lövésénél a kapufa hárított, így végül 12-10-re a vendégek nyerték a rangadót. 

A somogyiak szombaton a Vasas otthonában zárják az alapszakaszt.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 13. Forduló

Kaposvári VK – Metalcom Szentes 10-12 (3-4, 2-3, 3-2, 2-3)

Gólszerzők: Paunovic 3, Vindisch, ifj. Berta, Dobos, Kovács, Mijic, Giga, Aksentijevic ill. Nagy 3, Basara 2, Chrysopathis 2, Mátyók, Hegedűs, Pellei F., Vörös, Pellei K.

Surányi László, vezetőedző, Kaposvári VK: – Jó mérkőzést játszottunk, amelyen a Szentes összeszedetten, higgadtan, jól vízilabdázott és a lélektanilag fontos pillanatokból jobban jött ki. Mindkét csapat igyekezett a legjobb arcát mutatni. Ellenfelünk kevesebbet hibázott, az volt a kulcsa a találkozónak, hogy több esetben nem tudtuk leblokkolni a szentesi lövéseket. Nehéz tavasz vár ránk.

Pellei Csaba, vezetőedző, Metalcom Szentes: – Nem játszottunk tökéletesen, sok hiba csúszott a játékunkba, de az egész éves munkánk és az eddigi mérkőzéseink alapján megérdemeltük a győzelmet. A csapat nagyon együtt volt, s talán ebben nőttünk az ellenfél fölé. 

Címkék: szentes, ob1, kaposvári vk, sport