Négyévente kapunk plusz egy napot, amit akár röplabdázással is eltölthetünk. Így gondolja ezt az Európai Röplabda Szövetség (is), amely február 29-re meghirdette a 1DayMore4Volleyball elnevezésű eseményt.

A kezdeményezés népszerűségét jelzi, hogy 52(!) országból több száz egyesület, közösség vagy éppen település jelezte részvételi szándékát szerte Európából. Az ötletgazdák ösztönözni akarják a gyermekeket és a diákokat is az eseményen való részvételre, és ezen keresztül a röplabda iránti elkötelezettségre és persze az aktív játékra is. Ezen a napon bárki röplabdázhat bárkivel és bárhol, megmutathatja ügyességét, és akár arra is lehetőség van, hogy a fiatalok a sportággal kapcsolatos rajzokat, fotókat, videókat készítsenek. A legjobbakat természetesen díjazzák majd.

Kaposváron az 1. MCM-Diamant KNRC csatlakozott a kezdeményezéshez, és a Kaposvári Röplabda Akadémiával karöltve, február 29-én délelőtt látványos programmal várják majd az ifjú röplabdázókat és az érdeklődőket is. A Katolikus iskola tornatermében szombaton 9 órakor indul útjára a labda azon a Szupermini Házibajnokságon, amelyen nyolc csapat vesz részt.

A viadalon a 2009. január elseje után született fiatalok, vagyis a jövő reménységei lépnek majd pályára. Az esemény eredményhirdetésén ott lesz majd az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligában listavezető női röplabdacsapatának több tagja is, és a lányok a hírek szerint ajándékokkal is meglepik majd a kicsiket. A szervezők tisztelettel várják a röplabdabarátokat is!

RÖAK Szupermini Házibajnokság

2020. február 29. 9.00 (szombat)

Katolikus Gimnázium Tornaterme, Kaposvár, Zárda u 2.

Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE, 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC
Szupermini bajnokság: 3-3 ellen

2009. jan. 01. után született lányok

Az 1-3. helyezettek érem díjazásban részesülnek, a további helyezettek oklevelet kapnak.

Címkék: nemzetközi, torna, röplabda, sport