Az Újpest 1-0-ra nyert a sereghajtó Kaposvár vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. A hazaiak sorozatban hetedik tétmeccsüket veszítették el, míg a fővárosiak hat nyeretlenül megvívott találkozó után győztek ismét.

Nagyon hamar megszerezte a vezetést a vendég együttes, a Nwobodo buktatásáért megítélt tizenegyest az 5. percben Novothny lőtte a hazaiak kapujába, ezzel pályafutása 40. NB I-es gólját szerezte meg. A folytatásban is az Újpest irányította a játékot, Nwobodo a második lila-fehér találatot is megszerezhette volna, de ziccerben a kapu fölé lőtt. A statisztikai adatok alapján kiegyenlített volt a küzdelem az első félidőben, a hazaiak ötször, a vendégek hatszor próbálkoztak kapura lövéssel.

Fordulás után a fővárosiak az eredmény őrzésére és a gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, aztán előbb a Kaposvár jutott kapufáig, majd az Újpest veszélyeztetett két perc alatt kétszer is.

A hajrában a hazaiak előtt még adódott nagy gólszerzési lehetőség, de nem tudták megakadályozni az Újpestet abban, hogy a naptári évben először tétmérkőzést nyerjen.

Kaposvári Rákóczi FC–Újpest FC 0–1 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1093 néző. V.: Erdős (Lémon, Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Tarasovs, Hegedűs D. (Nagy T., 61. p.), Fodor M. – Nagy J., Yakymiv (Szakály A., 55. p.) – Borbély Á., Nagy K. (Pintér Á., a szünetben), Csiki – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.

Újpest FC: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristervski, Brkovic – Onovo, Csongvai – Nwobodo, Calcan (Bacsa, 66. p.), Perosevic (Szakály P., 57. p.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gólszerző: Novothny (6. p. – 11-esből).

Sárga lap: Nagy J. (63. p.), Vachtler (87. p.), Nagy T. (90. p.), illetve Ristevski (56. p.).

Címkék: újpest, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport