A harmadik helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia B együttese a leány U13 Országos Mini Bajnokság (OMB) idei ötödik tornáján.

A résztvevő csapatok a Gárdonyi tagiskola pályáin küzdöttek meg egymással, és Szombathelyi Kitti tanítványai két győzelemmel, valamint két vereséggel fejezték be a küzdelmeket. A RÖAK gárdájából a csapatkapitány, Pipoly Réka kapott különdíjat.

"A szezon ötödik OMB-fordulóját február 16-án játszottuk, nagy örömünkre itthon, hazai közönség előtt. A célunk egyértelműen az volt, hogy érmet szerezzünk ezen a fordulón. Sajnos a felkészülést sok betegség hátráltatta, és még a verseny napján sem voltunk 100 százalékon egészségileg, ennek ellenére sikerült a harmadik helyen végeznünk, és az egész napos nagy csatákban ismét megmutatták a lányok, hogy mennyire jó a csapategységünk" - fogalmazott Szombathelyi Kitti edző, majd így folytatta:

"Első mérkőzésünket DSE Röplabda Akadémia ellen kezdtük. Teljes mértékben érezhető volt a lányokon a megfelelési kényszer és izgulás, ami sajnos ránk nem volt jó hatással. Messze tudásunk alatt teljesítettünk, és sorra adtuk a potya pontokat az ellenfélnek. 3:0-ra kikaptunk ellenük, de az utolsó szettben sikerült már magunkra találni, ami fontos volt a nap folytatásához.

Második mérkőzésünk a Kalocsa csapatával volt, ellenük sikerült 3:0-ra nyerünk. Ezen a mérkőzésen már sikerült azokat a játékelmélet megcsinálnunk, amiket edzéseken gyakorlunk, és a lelkesedésünkkel elértük a kívánt hatást.

Harmadik meccsünket a PTE-PEAC csapata ellen játszottuk, és ez az egész napunk legküzdelmesebb meccse volt. Az első két szett rendkívül szoros volt, azonban sajnos nem nekünk sikerült nyerni. 2:1-re kikaptunk ellenük.

Utolsó mérkőzésünket a BDTSE Taksony A csapata ellen játszottunk, és 2:1-re sikerült nyerünk, ezzel megszereznünk a 3.helyet és az érmet.

Összességben ez a versenynap szintén jó irányba formálta a csapatot, a küzdeni tudásukból rendkívül jól jeleskedtek, kicsit érezhető volt a lányokon az izgulás a hazai légkör miatt, ami néha nem kedvezett nekünk, ennek ellenére nagyon örültünk az éremnek. Ezen a versenynapon új játékelemeket sikerült a labdamenetek között is alkalmaznunk, ami újabb. előrelépés számunkra."

Címkék: U13, leány, RÖAK, Kaposvár, sport