A téli átigazolási időszak utolsó napján két labdarúgó, Bévárdi Zsombor és Pintér Ádám is csatlakozott az OTP Bank Liga NB I. utolsó helyén álló Kaposvári Rákóczi FC csapatához. A zöld-fehér klubtól azonban két támadó, Beliczky Gergő és Zsiga Ervin távozott.

Bévárdi Zsombor szülővárosában, Siófokok kezdett el futballozni, majd Székesfehérváron és Felcsúton folytatta ifjúsági pályafutását. Utóbbi csapattal a 2016-os Puskás-Suzuki Kupán ezüstérmet szerzett, s a rangos utánpótlás-torna gólkirálya lett. Felnőtt karrierjének első állomása a Videoton második csapata volt, majd a 2017/2018-as szezonban kölcsönjátékosként visszatért szülővárosába, ahol 31 alkalommal húzta magára az NB II.-es BFC Siófok mezét. A következő szezont, ugyancsak kölcsönben a Vasasban töltötte, majd 2019 nyarán 3+1 éves szerződést kötött vele a Debreceni VSC, ahol jobbára az NB III.-ban szereplő második csapatnál kapott lehetőséget. A jelenleg 21 éves csatár korábban az U16-os, az U17-es, az U18-as és az U19-es válogatottba is rendszeresen kapott meghívót. A legjobb teljesítményt utóbbiban nyújtotta, hiszen tizenegy mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

Bévárdi Zsombor és Pintér A is Kaposváron folytatja.
Bévárdi Zsombor és Pintér Ádám is Kaposváron folytatja.

Pintér Ádám szintén a Debreceni VSC együttesétől érkezett Kaposvárra. A még csak 18 esztendős középpályás Szolnokon kezdte, majd Debrecenben folytatta utánpótlás-karrierjét. A Cívis városi együttes 2019. tavaszán között vele profi szerződést. A fiatal labdarúgó már az Európa-ligában is bemutatkozott, a Torino otthonában rendezett selejtezőn, csereként kapott lehetőséget. A Magyar Kupában többször is szóhoz jutott, sőt az Ajka elleni, 3-2-re megnyert idegenbeli összecsapáson győztes gólt szerzett. Ezt a szezont az NB II.-es Balmazújváros együttesénél kezdte, de a csapat kizárását követően visszatért Debrecenbe, ahol az első csapatban négy, míg a másodikban hét alkalommal lépett pályára bajnokin.

Az érkezők mellett ketten távoztak az élvonalbeli klubtól. Beliczky Gergő 2018 nyarán csatlakozott az akkor még másodosztályú Rákóczihoz, melynek rögtön alapemberévé vált. A támadó szinte kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból, ami nem is csoda, hiszen remek teljesítményt nyújtott, 36 mérkőzésen lépett pályára, s ezeken tizenkét gólt szerzett. Az NB I.-be jutás kiharcolásában oroszlánrészt vállalt. Az elmúlt fél szezonban viszont már kevesebb játéklehetőséget kapott a szakmai stábtól.

Zsiga Ervin szintén 2018 nyarán érkezett a Rákóczihoz az NB I-ből kieső Balmazújvárostól. A támadó számára jól indult a kaposvári időszak, hiszen folyamatosan játéklehetőséget kapott és gyorsaságával rendszeresen lendített a csapat támadójátékán. A Vasas elleni hazai bajnokin azonban súlyos térdsérülést szenvedett, aminek következtében hónapokra kidőlt. A másodosztályú szezon végén már újra pályára léphetett, majd az első osztályba is a Kaposvárral tartott, ahol azonban csak öt bajnokin jutott szóhoz.

Címkék: zsiga ervin, bévárdi zsombor, beliczky gergő, pintér ádám, sport