Szerdán 18 órakor folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozata a Kaposvári Rákóczi számára. A somogyiak a nyolcaddöntőben a szintén első osztályú Mezőkövesd Zsóry FC otthonában kezdik a párharcot.

Mindkét csapat a hatodik körben kapcsolódott be a kupaküzdelmekbe. A mezőkövesdiek előbb az NB III. Nyugati csoportjában szereplő Hévíz SK, majd az NB III. Kelet csoportjában érdekelt Sényő Carnifex FC, végül pedig egy hosszabbításba torkolló mérkőzést követően a másodosztályú ETO FC Győr ellen jutottak tovább.

Waltner Róbert csapata Soltvadkerten kezdte a kupaszereplését. A Bács-Kiskun megyei első osztályú együttes ellen négy-nullával hangoltak a folytatásra Slakta Balázsék, melyben a másodosztályú Duna Aszfalt Tiszakécske LC otthonában Nagy Richárd góljával nyertek. A nyolcadik körben viszont nem léptek pályára a kaposváriak, hiszen aktuális ellenfelünket, az Ózdi Kohászt kizárták a bajnokságból és a kupából egyaránt.

A Mezőkövesd ellen már két mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa, így az idegenben lőtt gólok igen sokat jelenthetnek ebből a szempontból.

Az idei bajnokságban eddig kétszer találkozott egymással a két gárda: a kaposvári találkozón 2–1-re, míg a mezőkövesdin 2–0-ra nyertek a matyóföldiek.

Címkék: mezőkövesd, magyar kupa, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport