Nem mindennapi izgalmakat hozott a női röplabda Extraliga második körének záró fordulója. A 14. játéknap előtt még több kérdés is nyitott volt, és azért volt fontos, melyik csapat milyen eredményt ér el, mert a tabellán elfoglalt aktuális helyezés alapján alakult ki a harmadik kör programja. Az már a forduló előtt eldőlt, hogy az újonc kaposváriak parádés szereplésüknek köszönhetően mindenképpen az első vagy a második helyre futnak be.

Az 1. MCM-Diamant lányai mindent meg is tettek az ügy érdekében, hiszen emlékezetes összecsapáson 3-1-re verték a Bajnokok Ligája-főtáblás Vasas Óbuda gárdáját. Vasárnap este aztán a Nyíregyháza 3:0 arányban jobbnak bizonyult a Békéscsabánál, így lényegében holtverseny alakult ki az élen. A somogyi és a szabolcsi alakulat egyaránt 36 ponttal, +18-as szettaránnyal fejezte be az alapszakasz első két körét, így végül a nyert és a vesztett játszmák aránya döntött a helyezésekről. Ebben, hajszálnyival a Nyíregyháza volt a jobb.

Mindez azt jelenti, hogy a Diamant a második helyről várja a folytatást, és bizony nem lesz könnyű az előttünk álló időszak. A csapat február 6-án, csütörtökön 18 órától már le is játssza első mérkőzését, a Kaposvár Arénában az MTK lesz a vendég. Ezután, a Magyar Kupa döntője miatt egy hét szünet következik, majd Békéscsabára látogat a társaság. Ezt követi a címvédő Vasas elleni hazai rangadó február utolsó napjaiban. Márciusban egy jászberényi út, egy hazai derbi az Újpesttel, aztán a Haladás elleni szintén itthoni találkozó, zárásként pedig a nyíregyházi rangadó következik a sorban. Rövidesen az órára lebontott, pontos programot is közzéteszi a szövetség versenybizottsága.

A kaposváriak elsődleges célja továbbra is a négy közé jutás, és ha ezt teljesíti a csapat, akkor már lehet hangolódni a rájátszásra, vagyis a bajnoki elődöntőre és a helyosztóra. Az elmúlt hétvégén ismét bebizonyosodott, hogy a kaposvári közönség vevő a lányok produkciójára: csaknem ezren izgulták és szurkolták végig a Vasas elleni összecsapást, és a kétórás csata végén kivívott sikert percekig együtt ünnepelték a lányok, a szakmai stáb tagjai és a nézők. Az 1. MCM-Diamant háza táján abban bíznak, hogy ez még csak a kezdet, vagyis a komoly rangadókon ezután is sok sportbarát és fergeteges hangulat lesz majd az arénában.

Címkék: Extraliga, tabella, Diamant, bajnokság, sport