Vasárnap délben hazai pályán a Magyar Kupa 2. fordulójában játszott a Közutasok Kaposvári TK a Balogunyom csapata ellen. Az első körben a kaposváriak kiemeltek voltak, így ez volt a bemutatkozásuk a versenysorozat idei küzdelmeiben. A Kupában a selejtező fordulók folyamán 4 fős csapatok játszanak egymás ellen oda-visszavágós mérkőzéseket egyenes kieséses rendszerben, majd a négyes döntőben már 6 fős csapatok döntenek a kupagyőzelemről, ráadásként a győztes nemzetközi kupa indulási jogot szerez.

Az első sorban a hazaiaknál Kis Richárd és Nagy Gergő is visszafogottan kezdett, de a második játszmától feljavultak és nem adtak esélyt ellenfeleiknek,sőt jelentős előnyt is szereztek csapatuknak. Egy sor után 2:0 és 154 fa előny a Közutasoknak.

A második sorban Sághy és Kálny állt dobóállásba, előbbi ugyan nyerte az első szettet, de ezután sok hibával elvesztette a másodikat, a helyére csereként beálló Wagner Mihály pedig nem tudta megmenteni a pontot. A másik párban a vendégek legjobbja esélyt sem adott a gyenge teljesítményt nyújtó Kálnynak, így az egyéni pontok állását kiegyenlítették a vendégek, de mivel az összfa hátrányukat csak csökkenteni tudták végül a hazaiak 4:2 arányban megnyerték a mérkőzést.

A visszavágó március 22-én lesz Szombathelyen, ahova minimális előnnyel utaznak a Közutasok.

Közutasok Kaposvári TK - Balogunyom TK 4:2 (2196 - 2137)

Kis Richárd 581 - Kiss Tamás 505 (3:1)
Nagy Gergő 602 - Kiss Zsolt 524 (3,5:0,5)
Sághy Tamás (Wagner Mihály) 510 - Horváth Márton 517 (1:3)
Kálny Krisztián 503 - Józsa Gábor 591 (0:4)

Címkék: Balogunyom, közút, teke, Magyar Kupa, Kaposvár, sport