A szombathelyi alakulat alighanem a legerősebb játékosállománnyal rendelkező csapat a bajnokságban. Két kaposvári nevelésű válogatott kosárlabdázó is szerepel a fekete-sárga színeket képviselő együttesben.

Benke Szilárd és Filipovity Márkó ráadásul markáns szerepet tölt be a Gasper Okorn vezetőedző által irányított csapatban. Mellettük a két helyi nevelésű válogatott, Perl Zoltán és Váradi Benedek is sokat tesz a közösbe. Az öt fős légiós különítményt Juvonte Reddic, Ronald Curry, DeVaughn Washington, De’Quon Lake, valamint Quinton Hooker alkotja.

A két csapat tavaly őszi szombathelyi összecsapásán szoros meccset tudott játszani a kaposvári alakulat. A 81–74-es vereség abszolút vállalható volt. Akkor a harmadik negyed bizonyult döntőnek a 28–20-as eredményével.

Az biztos, hogy a szombathelyiek könyörtelenül kihasználnak minden megingást, így végig koncentráltan és magas intenzitással kell játszani ellenük. Ugyanakkor a Falco sem verhetetlen. Bizonyította ezt a közelmúltban az Egis Körmend alakulata, amely hazai pályáján le tudta győzni a vendég szombathelyieket. Ehhez elsősorban a nagyon szigorú csapatvédekezés kellett, amely megtörte Perlék akcióit.

Az elmúlt fordulóban mindkét alakulat győztesen hagyta el a játékteret. Azonban amíg a szombathelyiek diadala abszolút papírforma volt, hiszen hazai pályán még tartalékosan is verték a Szegedet, addig a kaposváriak Zalaegerszegen aratott sikere a forduló egyik meglepetése volt.A zalaiak legyőzése remélhetőleg új enenergiákat is jelent a somogyiak számára, akik versenyben maradtak a középházi rájátszásért vívott küzdelemben.

A Falco a hét közepén idegenben vívott Bajnokok Ligája-mérkőzést. A vasiak két szorosabb negyedet tudtak ugyan játszani, ám végül 91–77-es vereséget szenvedtek. Az utazást követően azonban már a kaposvári mérkőzésre koncentráltak, amire a somogyiak is nagyon készülnek, és persze fogadkoznak, hogy alaposan megnehezítik majd a Falco dolgát.

Az összecsapás szombaton 18 órakor kezdődik. 
 

Címkék: falco kc szombathely, kosárlabda, kaposvári kk, sport