A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség nyilvánosságra hozta a 2019-es év országos egyesületi ranglistáját. Összesen 46 egyesület működik Magyarországon, ezek közül 34 szerzett pontot az előre meghatározott pontszámítási rendszerben.

A kaposvári Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztika szakosztálya kiemelkedő eredményt ért el: legjobb vidéki egyesületként az országos ranglistán két budapesti klub mögött a 3.helyen végzett. Ez köszönhető az Országos Bajnokságon elért I., II. és III.osztályú, valamint a Magyar Kupán I. osztályban elért eredményeknek, de legfőképp Farkas Júlia junior válogatott versenyző és a magyar junior válogatott kiemelkedő nemzetközi eredményeinek. Elsősorban az I. Junior Világbajnokságon elért 6.helyezésnek, és két finálés szereplésének.

A somogyi klub évek óta folyamatosan fejlődik. 2014-ben kezdtek először kaposvári versenyzőkkel Szövetségi versenyen indulni. 2016-ban a 12.helyen, 2017-ben a 10.helyen, 2018-ban pedig a 8.helyen zártak az országos ranglistán. A mostani 3.helyezéshez fogható kimagasló eredményt több évtizede nem ért el somogyi egyesület.

Címkék: lovasakadémia sc, országos ranglista, dobogó, sport