Igazi ki-ki mérkőzésre látogatott Zalaegerszegre a Kaposvári KK együttese az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság tizenötödik fordulójában. A két csapat közvetlen riválisként egymást követve állt a tabellán - kezdi beszámolóját a Delfinek.hu.

Williams triplájával indított a zalai együttes, amelyre Lalic pontjai érkeztek válaszként. Ugyanez a kosárváltás imétlődött a következő percben is. A hazaiak tripláit nem tudta megakadályozni a somogyi alakulat ezért 12–5-nél már kérhette is első idejét Sztojan Ivkovics. A kezdőként szerepet kapó Krnjajszki is beköszönt a sarokból, ám nem sokkal később már tíz ponttal tartott előrébb a zalai alakulat. A gyengén védekező vendégcsapat elvétve tudta megakadályozni Bencze Tamás vezetőedző csapatát a pontszerzésben. A játékrész vége előtt Ponjavics 2+1-ével némiképp sikerült közelebb férkőzni, de Agafonov és Djuric is rendre eredményes volt. A vendégek védekezéséről minden elmondott a tíz perc alatt kapott 37 pont, igaz Krnjajszki utolsó másodperces triplájával végül 30-at sikerült szerezni is.

A folytatásban is kiegyenlített volt a játék, igaz a vendégek érdemben nem tudtak közelebb férkőzni az ellenfélhez. Két egymás utáni akcióval 50–40-ig jöttek fel a somogyiak, Bencze Tamás pedig azonnal időt is kért, nehogy jobban olvadjon az előny. A tizenötödik percben Szabó Zsolt sportszerűtlen hibát vétett az induló Ponjavics ellen, de a kihagyott büntetők miatt nem sikerült közelebb jönni. Kiváló mérleggel értékesítette a távoli kísérleteit a ZTE, tizenegy rádobásukból kilenc sikeres volt. Norflett kosaraival lett 61–55 az állás, de ennél nem sikerült közelebb kerülni a nagyszünetig.

Remekül kezdte a harmadik játékrészt a Kaposvári KK, amely folyamatosan csökkentette hátrányát, de az egyenlítésig Williams miatt nem sikerült eljutni. Az ő zsákolásával 8–0-ás rohamot produkált a ZTE, így már 80–70 állt az eredményjelzőn. Nem adták fel a vendégek és Dramicsanyin, valamint Norfleet kosaraival ismét javítottak helyzetükön.

Négy pontos előnnyel kezdhette az utolsó szakaszt a ZTE, Davis két hármasa után pedig csak kettő pont volt a különbség. Elkeseredetten harcolt az egyenlítésért a somogyi alakulat, Davis találatával pedig össze is jött 94–94-nél. Norfleet triplájával először vezettek a vendégek, Agafonov pedig kipontozódott a 37. percben. Davis harmadik hármasa a 100. kaposvári pontot jelentette, Norfleet pedig emberről is betalált a triplavonalon kívülről. A végjátékban Davis nem hibázott, negyedszerre is pontosan célzott a hármasról, Ponjavics három büntetője pedig a hőn áhított győzelmet jelentette a nagyot harcoló somogyiaknak. Mivel a Kaposvári KK tizenegy ponttal nyert, a hazai találkozón pedig hattal kapott ki, így az egymás elleni összevetésben is jobb a Zalaegerszegnél.

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 102-113 (37-30, 26-25, 22-26, 15-32)
Bajnokság, 15. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Papp P., Minár L., Boros T. (Bodrogváry I.)

ZTE: Bibbins 23/12, Johnson 12/3, Williams 25/9, Szabó 12/6, Agafonov 13. Csere: Djurics 12/6, Simon 2, Doktor 2, Gulyás -, Bagó -.

Kaposvári KK: Krnjajski 10/6, Norfleet 29/12, Ponjavics 12/3, Dramicsanin 12, Lalic 15. Csere: Davis 23/12, Hendlein 10, Bogdán -, Baki 2.

Címkék: Zalaegerszeg, Kaposvári KK, győzelem, kosárlabda, sport