A szakemberrel a klub honlapja közölte az alábbi beszélgetést:

- Milyen volt visszatérni a Kaposvári Vízilabda Klubhoz?

- Tudtam, hogy hova érkezem, hiszen korábban játszottam már itt. Tetszik az edzősködés, igaz rengeteg munkával jár és elég stresszes is, de erre készültem már hosszú ideje. Szeretnék komoly sikereket elérni Kaposváron. Ehhez minden adott, van egy gyönyörű uszodánk és az elnökség is sokat dolgozik azért, hogy odaérjünk a legjobbak közé. Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon a világ egyik legerősebb bajnokságában lehetek vezetőedző, igyekszem helytállni, de nem könnyű.

- Tétmérkőzésen a Magyar Kupában debütált a KVK-nál vezetőedzőként, ami nem ígérkezett egyszerűnek.

- A három csoportból a miénk volt a legerősebb. Nálunk akkor még az összeszokáson volt a legnagyobb hangsúly, de úgy mentünk neki, hogy próbáljuk meg és szerettünk volna továbbjutni. Végül második helyen végeztünk, ami nem egy rossz eredmény. Ezúttal ugye csak egy csapat jutott tovább, de ez egy nagyon fontos állomása volt a csapatépítésnek.

- Két nappal később pedig jött a bajnoki rajt a Honvéd ellen. Hogy emlékszik vissza a pontvadászat elejére?

- Kicsit korai volt nekünk az a mérkőzés és végül csak két negyeden keresztül tudtuk tartani a Honvéddal a lépést. Utána jöttek az OSC és az Eger elleni összecsapások. A fővárosban egy kifejezetten szoros meccsen szenvedtünk vereséget, míg az egriek ellen főként már a BVSC elleni rangadóra készültünk.

- A BVSC elleni meccs egyben történelmi jelentőségű is volt a klub életében.

- Igen, az volt az első meccsünk a Csik Ferenc Versenyuszodában, nagyon szerettünk volna nyerni a fővárosiak ellen. Ők azért tavaly a hatodik helyen végeztek, jóval előttünk tartottak, de a fiúk maximálisan odatették magukat és végül egy sima meccsen sikerült nyernünk.

- Maradt önben hiányérzet az őszi mérkőzéseket követően?

- A Vasas elleni döntetlen sajnos mély nyomot hagyott bennem. Jól kezdtünk, aztán feljött az ellenfél, ismét elléptünk, majd megint egyenlítettek. Az utolsó pillanatban a kezünkben volt a mérkőzés, a vége azonban pontosztozkodás lett. Nagyon kellett volna az a győzelem, ami azért bravúr lett volna, de ettől függetlenül minden esélyünk megvolt a sikerre.

- Január végén folytatódik az OB I-es pontvadászat. Változott a szezon előtti célkitűzés?

- A mezőny nagyon kiegyenlített, minden pont hiányozhat a végén. Háromesélyes mérkőzések várnak ránk a folytatásban, ha jól jövünk ki belőlük, akkor minden esélyünk megvan, hogy elérjük a felsőházat.

Címkék: Surányi, csoport, vízilabda, vezetőedző, kupa, mérkőzés, KVK, sport, Kaposvár