A tizennegyedik fordulóban igazi rangadót vívnak a kaposváriak a vendég Debrecen ellen - írja a delfinek.hu. A hajdúságiak az előkelő ötödik pozícióból várhatják a találkozót, igaz a középmezőny tömörsége miatt csak két győzelemmel van több nekik, mint a házigazda – egyelőre a tizenegyedik helyen álló – somogyiaknak. Ezzel együtt a kaposváriaknak egyetlen célja lehet, valahogy le kell győzni a Debrecent.

Ezt a csatát akkor vívhatja meg sikerrel az immár Sztojan Ivkovics közvetlen irányításával pályára lépő somogyi gárda, ha ismét a korábban látott védekezéssel rukkol elő, ugyanakkor a támadójáték is kellően hatékony lesz. A vendégeknél továbbra is Boriszov és Manigat a húzóember, de abszolút remek szezont fut Tóth Ádám is. Hozzájuk csatlakozott az irányító posztra igazolt Moody, aki bármikor képes 20 pont körüli, vagy annál jobb dobóteljesítményre.

Az alapszakasz első fordulójában jó meccset vívtak a somogyiak a Debrecen otthonában. Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, csak a végjátékban dőlt el a csata a hajdúságiak javára. Az akkori, 81–79-es eredmény azt is jelenti, hogy amennyiben legalább három ponttal nyernének Bakiék, akkor az esetleges alapszakasz végi összevetésben jobbak lennének a debrecenieknél.

Ehhez a lehetőséghez még el is kell jutni. Ennek a menetelésnek lehet az első lépcsője a péntek esti mérkőzés, melyet élőben közvetít az m4Sport.

Címkék: debrecen, kaposvári kk, kosárlabda, sport