Nyolc vereség után a Debrecen ellen javított volna a Kaposvári Rákóczi NB I-es labdarúgócsapata. A zöld-fehérek idegenben győzni tudtak hajdúságiak ellen és most is jól kezdődött számukra az összecsapás.

A 10. percben Balázs Zsolt fejelt a jobb alsóba, miután Vachtler Csaba varázsolta a fejére a labdát egy kipattanót követően. A gól után próbálta átvenni az irányítást a Loki, ez sikerült is a vendégeknek, de rengeteg volt az eladott labdájuk, így sok veszélyt nem tudtak kialakítani.

Az első játékrész utolsó percében Nagy Richárd tette ki a labdát a bal szélre Csiki Norbertnek, aki egy az egybe megverte Bényei Balázst, majd az alapvonalról visszatette a labdát a középen érkező Nagy Richárdnak, aki a bal alsót vette célba, de Szatmári Csaba lábán irányt változtatott a labda, amely így a kapu közepében kötött ki. Öngól.

A második félidőben csiki-csuki játékkal növelte háromra az előnyt Nagy Richárd, aki első NB I-es gólját jegyezte. A Rákóczi játékosa Csiki Norberttel játszott össze a Loki tizenhatosának jobb oldalán, majd egy kényszerítő után közelről lőtt a kapuba. Egy perccel később azonban a vendégek is örülhettek, hiszen Babatunde Adeniji jobb külsővel bombázott a kapu jobb oldalába. 

A debreceniek rohamoztak, csak a támadásépítéssel voltak elfoglalva, de hiába alakítottak ki számtalan helyzetet, a kaposváriak védelme remekül állta a sarat, s ha már mindenki verve volt, akkor Pogacsics Krisztián állta a labda útját.

A Rákóczi akárcsak az első, a második félidő utolsó percét is góllal tette emlékezetessé: Ádám Martin passzolt jó ütemben a bal oldalon érkező Tömösvári Bálint elé, aki egy csel után a bal kapufa segítségével szerezte meg első találatát az élvonalban.

Waltner Róbert csapata igen emlékezetessé tette az év utolsó mérkőzését, s ami kiemelten fontos győzelemmel várhatja az újesztendőt.

Kaposvári Rákóczi FC–Debreceni VSC 4–1 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1169 néző. V.: Bognár T.(Huszár B., Király K.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. –Nagy R., Balázs Zs. (Nagy K., a 85. p.), Csiki (Tömösvári, 88. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.

Debreceni VSC: Kosicky – Bényei (Kundrák, 76. p.), Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Bódi, Tőzsér, Haris, Varga K. (Kinyik, 58. p.) – Trujic (Adeniji, a szünetben), Garba. Vezetőedző: Herczeg András.

Gólszerzők: Balázs Zs. (10. p.), Szatmári Cs. (45. p. – öngól), Nagy R. (49. p.), Tömösvári (90. p.), illetve Adeniji (50. p.).

Sárga lap: Vachtler (42. p.), Ádám M. (56. p.), Szakály A. (83. p.), illetve Tőzsér (42. p.), Bényei (66. p.), Szatmári Cs. (74. p.).

Címkék: Debrecen, Kaposvári Rákóczi, győzelem, labdarúgás, sport