Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a Kaposvári KK együttese a bajnoki alapszakaszban. A somogyiak mindenképp szerettek volna javítani, a múlt heti, Jászberénytől elszenvedett vereség után. A hazaiaknál a térdsérülést szenvedő Rashun Davis végül vállalta a játékot, így rá is számíthatott Fekete Ádám vezetőedző. A találkozó előtt a kaposvári szurkolók molinóval köszöntötték a nyári sajnálatos autóbalaesete után a csarnokba visszatérő Turáni Tivadart, aki a hosszú éveken át időmérőként segítette a zsűriasztal személyzetét.

Az első kecskeméti találatra Davis válaszolt triplával, de a hibátlanul dobó Djeraszimovicsot nem tudták tartani a hazaiak. Lalic két duplája után aztán hamar jött Forray első időkérése, ám a csereként érkező Dramicsanyin is triplával köszönt be volt csapatának. A Thomas ellen megítélt sportszerűtlen hiba után is tartotta előnyét a korábban látottaknál sokkal energikusabban és fegyelmezettebben kosárlabdázó kaposvári együttes. A negyed kilenc pontos vezetéssel zárult.

A folytatásban is a kaposváriak irányították a meccset, Ponjavics zsákolása után 37–22 állt az eredményjelzőn, tripláját követően pedig húsz fölé nőtt a különbség. Ezen faragott némiképp Thomas és Kucsera, ám Baki a legjobbkor jelentkezett újabb hármassal.

A nagyszünet után Hendlein volt eredményes távolról, lalic pedig egy 2+1-es akcióval villant. A vendégek Djeraszimovicsra számíthattak ugyan, de egyedül ő jutott el tíz pontig a 26 perc alatt. Davis ziccere a harminc pontos különbséget jelentette 66–36-nál. A tetemes előny birtokában végre nyugodtan fordulhattak a záró szakaszra a hazaiak.

Ekkor már csak a különbség mértéke volt kérdéses, a vendégek láthatóan beletörődtek a megmásíthatatlanba. Az utolsó percekben a fiatalok is bekapcsolódhattak a játékba, s végül nyertek a hazaiak, akik így sikeres csata után utazhatnak december 20-án Székesfehérvárra a következő bajnoki fordulóban.

Aki lemaradt, itt visszanézheti a teljes mérkőzést:

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 87-62

null

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 87-62 (27-18, 26-13, 17-12, 17-19)
Bajnokság, 10. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Papp P., dr. Mészáros B., Kulcsár T. (Várhalmi Zs.)

Kaposvár: Davis 9/3, Norfleet 24/9, Ponjavics 12/6, Hendlein 13/6, Lalic 12. Csere: Krnjajski 2, Baki 6/6, Bogdán -, Dramicsanin 9/3, Puska -, Horváth -, Veilandics -.

KTE: Wittmann 6/3, Thomas 2, Djeraszimovics 21/3, Djuraszovics -, Karahodzsics 14. Csere: Lewis 4, Kucsera 5, Vukcsevics 2, Révész 4, Molnár 2, Plézer 2, Fülöp -.

Címkék: győzelem, Kecskemét, Kaposvári KK, kosárlabda, sport