Szinte egy hétre Szabolcsba költözött az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabda csapata, hiszen kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjében csaptak össze a felek, pénteken este pedig az Extraligában. S mivel a dupla oda-visszaút nagyon megterhelte volna a társaságot, ezért úgy döntött a vezetőség, maradnak, s ott készülnek fel a szezon egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzésére. Mint ismert, a kupában drámai csatában jutottak tovább a hazaiak, hiszen a meccset ugyan a kaposváriak nyerték, de az aranyszettben alulmaradtak, s az a meccs azért is volt nagyon fontos a somogyiaknak, mert kiderült, a Fatum sem verhetetlen, még hazai pályán sem.

Ahogy az várható volt, mindkét együttes alaposan odatette magát és sokáig fej fej mellett haladtak a felek, de hajrára a Lymareva, Varga E. alkotta páros olyan tempót diktált támadásban, mellyel nem tudott mit kezdeni a Diamant. Az ukrán játékos nyolc, míg társa hat pontig jutott ebben a játszmában, s ez döntőnek bizonyult.

A második szettben aztán nagyot fordult a játék képe, a vendégek sorra vezették szebbnél szebb támadásaikat és védekezésben is kimagaslót nyújtottak, így tetemes előnyre tettek szert. Djurics bombája után már tizenegy volt közte, Sipic ütése pedig már az egyenlítést jelentette. A harmadik felvonásban 10–10-ig felváltva estek a pontok, de ismét a kaposváriak tudtak ritmust váltani és négy egységgel elléptek, a Fatum ugyan kitartóan üldözte a Djurics vezette ellenfelét, de utolérni nem tudta.

A negyedik etapban is az történt a pályán, amit Sasa Nedeljkovic mester tanítványai akartak, így a somogyiak nagy meglepetésre megnyerték a meccset.

Fatum Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvár 1–3 (19, -13, -22, -18)

Continental Arena Nyíregyháza. V.: Horváth M., Árpás K.

Fatum Nyíregyháza: Lymareva (17), Lászlop (1), Varga E. (15), Vasileva (6), Pintér A. (7), Koseková (1). Csere: Tóth F. (libero), Szabó L. (-), Tóth D. (-), Pilar (7), Francesco (1), Lohman (-). Vezetőedző: Hollósy László.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Szűcs (11), Sipic (12), Matics (8), Klisura (14), Djurics (10), Tálas (8). Csere: Szpin (libero 1), Hegyi (-), Kalmár (-), Németh Zs. (-). Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Címkék: nyíregyháza, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport