Balszerencsés vereséget szenvedett a Fino Kaposvár a holland Groningen elleni Challenge Kupa mérkőzésen. A magyar csapat remek teljesítménnyel nyerte az első játszmát, és a harmadik és negyedik szettben is közel állt ehhez, de a végjátékban rendre a hollandok akarata érvényesült. A 3:1-es vereség viszont azt jelenti, hogy idegenben is legfeljebb aranyjátszmában tudja kivívni a Fino a továbbjutást.

A selejtezőben, az osztrák Ried ellen aratott papírforma-siker után a Challenge Kupa főtáblájának első körében már nagyobb falat várt a kaposváriakra. A holland Groningen az első szettben még nem sokat csillantott meg a tudásából, ezekben a percekben az történt a pályán, amit a Fino játékosai akartak.

A folytatásban aztán magára talált a vendéggárda, 13:12-nél átvette a vezetést, és ezután már nem engedte magához közel a riválisát. Férfias, látványos csata folyt a pályán, és mielőtt elszabadultak volna az indulatok, a román játékvezető magához kérette a két csapatkapitányt, és nyugalomra intett mindenkit.

A Groningen az egyenlítés után is lendületben maradt, de hiába vezetett már hat ponttal a harmadik szett derekán, a hazaiak hihetetlenül lelkes játékkal fordítani tudtak. Két játszmalabda sem volt azonban elég az üdvösséghez, a 19 esztendős pontgyáros, Tuinstra nagy bombáját követően a hollandok örülhettek.

A negyedik szett sem fulladt unalomba, de amikor nagyon kellett, ültek a vendégek megoldásai, és így 111 perc után elkönyvelhették az idegenben igen értékes, 3:1-es diadalt.

Ruben Wolochin: – Egy neves, jó csapattal találkoztunk, és a látotta alapján úgy gondolom, más is lehetett volna a végeredmény. Az első szett megnyerése után a másodikat is jól kezdtük, aztán egy olyan hullámvölgy következett, amiből nem tudtunk igazán felállni. A harmadik játszma végén így is a kezünkben volt a győzelem, de nem éltünk a lehetőséggel. Természetesen a visszavágón mindent megpróbálunk majd, hogy kiharcoljuk az aranyszettet.

Arjan Taaij: – Nehezen lendültünk játékba, de amikor kézbe vettük az irányítást, már úgy alakult a mérkőzés, ahogyan azt elterveztük. Természetesen a visszavágóra is ugyanúgy fel kell készülnünk, ha nem akarjuk, hogy meglepetés érjen minket.

Férfi Challenge Kupa, 1. forduló, első mérkőzés:

Fino Kaposvár – Groningen (holland) 1:3 (18, –20, –26, –22)

Kaposvár Aréna, 450 néző. V: Barev (bolgár), Rusinoiu (román)

FINO: Keen 2, Bozóki 11, Makarov 7, Kruzskov 13, Horváth K. 14, Nagy J. 10. Csere: Kiss M. (liberó), Kalmár 6, Martinez, Bögöly 2. Vezetőedző: Ruben Wolochin

GRONINGEN: Held 1, Tuinstra 21, Scheper, Perinar 6, Mahan 14, Borst 7. Csere: Ottevanger (liberó), Gortzak, Van Gent 4, Ghanbari 6, Van Gestel 2, Van der Schaaf. Vezetőedző: Arjan Taaij

Az eredmény alakulása: I. játszma: 6:8, 16:15, 21:17. II. játszma: 8:6, 16:13, 21:20. III. játszma: 8:5, 16:10, 21:13.

Címkék: groningen, fino kaposvár, röplabda, sport