A címvédő Ferencváros egygólos győzelmet aratott a remekül küzdő, sereghajtó Kaposvár vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén - írja az m4sport.hu.

Bátran kezdett a hazai csapat, amely gyorsan meg is szerezte a vezetést, de sokáig nem örülhetett, mert a bajnok szinte azonnal egyenlített.

A gyors gólváltás után már az FTC irányított, és egy szabadrúgást követően - a duplázó Isael beadásnak szánt lövése elment a teljes kaposvári védelem mellett - meg is szerezte a vezetést.

Bár az első félidő hajrájában a házigazdák ismét aktívabban támadtak, a szünetig nem változott az állás. A fordulás után is lendületben maradt a Kaposvár, s egy szép átlövéssel sikerült egyenlítenie.

A vendégek előtt is adódtak lehetőségek, de a befejezésbe rendre hiba csúszott, mígnem Boli a hajrához közeledve már kihasznált egy helyzetet. Az utolsó negyedóra a Ferencvárosé volt, amely lőtt még egy kapufát is, de újabb gól már nem esett.

A fővárosiak - akik 1977 után először és mindössze másodszor nyertek a somogyi megyeszékhelyen - ezzel ismét az élen állnak, s immár 11 meccse veretlenek a bajnokságban. Az újonc hazaiak ezzel szemben sorozatban hetedszer kaptak ki, és csupán hat pontot szerezve utolsók.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Kaposvári Rákóczi FC – Ferencvárosi TC 2–3 (1–2)

Rákóczi Stadion, 4115 néző, v.: Bogár

Gólszerzők: Ádám (11.), Csiki (64.), illetve Isael (13., 31.), Boli (75.)
sárga lap: Nagy K. (74.), Vachtler (84.), illetve Heister (24.), Zubkov (67.)

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta - Vachtler, Fodor, Nagy T., Hadaró - Jakimiv (Nagy K., 61.), Nagy J., Csiki, Nagy R. (Balázs, 79.) - Beliczky (Zsiga, 81.), Ádám

Ferencváros: Gróf - Lovrencsics, Blazic, Botka (Frimpong, 75.), Heister - Haratin, Ihnatenko - Zubkov, Isael, Nguen (Sigér, 80.) - Boli (Szihnyevics, 89.)

Címkék: ferencváros, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport