Sava Randelovic hamar megszerezte a vezetést a vendégeknek a Kaposvár – OSC OB I-es bajnokin, majd Manhercz Krisztián növelte kettőre a tavalyi ezüstérmes előnyét. Surányi László tanítványai azonban ezután sem zuhantak össze és Nikola Giga, valamint Baj Marcell találataival már az első negyedben kiegyenlítettek.

A második felvonás már közel sem alakult ilyen jól a hazaiak számára. Vad Lajos tanítványai könnyedén szerezték a gólokat, amire csak Nikola Giga tudott válaszolni büntetőből. Az OSC így 10-3-ra vezetett a nagyszünetben.

A harmadik negyedben már valamelyest jobban céloztak a kaposváriak, az OSC azonban nem lassított. A fővárosiak a folytatásban is odatették magukat és Manherczék végül 23-10-es győzelmet arattak.

Surányi László igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, a jobb erőkből álló vendégek azonban végül nem hibáztak.

Surányi László: – Köszönjük az OSC csapatának, hogy komolyan vette a mérkőzést, ez végig érződött. Arra kértem a játékosaimat, hogy az év utolsó mérkőzésén legyünk méltó ellenfelek, ez egy negyedig sikerült. A második negyedtől magasabb fokozatban játszott az OSC, és ezután huszonegy gólt kaptunk. Nem is értem egy-két játékos hozzáállását. Az viszont pozitívum, hogy hat saját nevelésű játékosunk szállt vízbe és az is, hogy tíz gólt tudtunk dobni.

Vad Lajos: – Jó, gólokban gazdag mérkőzést játszottunk, ahol a fiataljaink, Burián Gergellyel az élen, jó teljesítményt nyújtottak. A folytatásban nehéz meccseket fogunk játszani, így ez a találkozó jó felvezető volt.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 9. Forduló

Kaposvári VK – A-HID OSC 10-23 (2-2, 1-8, 4-8, 3-5)

Gólszerzők: Giga 3, Berta 2, Baj 2, Biros 2, Mijic ill. Burián 5, Erdélyi 4, Kovács 3, Ukropina 3, Manhercz 2, Seman 2, Ubovic 2, Randelovic 2.

Címkék: kaposvári vk, osc, ob1, sport, vízilabda