A Nyíregyháza ellen léptek pályára a kaposvári női röplabdázók a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A kedd esti mérkőzésen pont az ellen a gárda ellen kellett bizonyítaniuk Tálaséknak, akik ellen az egyetlen vereségüket szenvedték el a bajnokságban a somogyiak.

Az első szettet jól kezdte a hazai együttes, 7-4-nél időt is kért a vendégek mestere, Hollósy László. Ezt követően fokozatosan zárkóztak a nyírségiek és 16-16-nál érték utol a kaposváriakat. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a végjátékig. A Diamantnak több játszmalabdája is volt, a szettet végül a vendégek nyerték 28-26 arányban.

Az elvesztett első szett rányomta a bélyegét a hazai csapat játékára a továbbiakban, amit a Nyíregyháza ki is használt. Már az elején jelentős előnyt építettek ki Pintérék, de a Diamant a játékrész közepére magához tért és 16-16-nál egyenlítettek Maticsék. A továbbiakban kiegyenlített játékot láthatott a közönség, de a Nyíregyháza a végén jobban összpontosított és a második szettet is megnyerték 25-22 arányban.

A harmadik szettre kiengedett a vendégcsapat. A Sasa Nedeljkovic tanítványai már a játékrész elején megszerezték a vezetést és folyamatosan növelni is tudták előnyüket. A vége magabiztos, 25-17-es hazai siker lett.

A negyedik felvonás sajnos épp fordítva alakult. A Nyíregyháza gyorsan ellépett a Diamanttól, Tálasék pedig már csak futottak az eredmény után. A vendégek 25-16-ra nyerték a negyedik szettet, a párharc első mérkőzését pedig 3:1-re hozták.

A kaposvári hölgykoszorú decemberben javíthat a visszavágón.

Így látták a mesterek az összecsapást!

Aki lemaradt, itt visszanézheti a teljes mérkőzést:

1.MCM-Diamant Kaposvár - Fatum Nyíregyháza 1:3

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonása.

Címkék: női röplabda, Magyar Kupa, Nyíregyháza, Diamant, sport