Az elmúlt hétvégén véget ért a női röplabda Extraliga alapszakaszának első köre, és a Nyíregyháza veretlenül áll az élen, a kaposvári együttes pedig hét meccséből hatot megnyerve a második helyen tanyázik. Sasa Nedeljkovic tanítványai ráadásul Békéscsabán és a bajnok Vasas otthonában is 3:0 arányú győzelmet arattak, s közben még egy Challenge Kupa-párharcot is megvívtak az isztambuli Türk Hava Yollari gárdájával.

A somogyiak az új évadban mindössze egyszer hagyták el vesztesen a játékteret, és éppen a nyíregyháza volt az az alakulat, amely elvitte a bajnoki pontokat a Kaposvár Arénából.

A kupagyőztes nyírségiek hamar összeálltak, egységesek és remek teljesítményt nyújtanak a tétmérkőzéseken. Legutóbb a korábbi ötszörös bajnok Békéscsaba otthonában diadalmaskodtak imponáló fölénnyel, három szettben Az előzetes erőviszonyok alapján tehát óriási küzdelem várható a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A Diamant az első találkozón szeretne olyan eredményt elérni, amely esélyt adhat a decemberi visszavágóra is.

- A Békéscsaba és a Vasas ellen úgy gondoltuk, hogy csapatmunkával nyerhetünk. Az ez elmúlt hétvégén, a fővárosban mindenki a legjobbját hozta, végrehajtottuk, amit az edző kért, aminek meg is lett az eredménye. Keményen és jól szerváltunk, jól fogadtunk, ezen felül a védekezés és a blokkmunka is jól ment - értékelte a legutóbbi bravúrgyőzelmet a Diamant klasszis ütője, a szabadkai Sara Klisura.

A lányok azt ígérik: a keddi Magyar Kupa-összecsapáson is kiadnak magukból mindent, és a remények szerint ez elég lehet a sikerhez. A csapat számít a szurkolók segítségére is a 18 órakor kezdődő rangadón.

Címkék: nyíregyháza, 1.mcm-diamant kaposvár, magyar kupa, sport