A Pécsen aratott bravúros győzelem után érthetően jó hangulatban vára a Szeged ellen mérkőzést a Kaposvári KK alakulat, amely ezzel a találkozóval kezdett egy három meccses hazai sorozatot. A vendégeknél kéztörés miatt műtött Kerpel-Fronius Gáspár, míg a hazaiaknál a hónapok óta rehabilitációját töltő Hock Gergő hiányzott.

A kaposvári klubért és a somogyi kosárlabdáért is sokat dolgozó Sárdi Péter családi gyásza miatt egy perces gyászszünettel kezdődött a találkozó.

A szegedieknél taktikai okokból Vágvölgyi kezdett Balmazovics helyén, míg a somogyiak a szokott ötössel rajtoltak. A vendégek próbálták tartani a lépést a kaposváriakkal, de Dramicsanyin, Norfleet kettős ott folytatta a tripla-gyártást, ahol Pécsen abbahagyta. A túloldalon sem sokat hibáztak távolról, így kiegyenlített volt az állás. Krapic hármasa után vezettek is a szegediek, de Baki hamar válaszolt és a hazaiak zárták előnnyel a játékrészt.

A folytatásban Davis triplája után egy 6–0-ás szakaszt követően 33–26-nál kért időt Mandics edző. Balmazovics lopta a távolságot, de Norfleetet nem tudták tartani az alföldiek. Hendlein zsákolása után 41–32-nél jött az újabb vendég időkérés, de Lalic jó centermunkája azonban rendre kamatozott a hazai oldalon. A félidőt Davis bravúros triplája zárta, így 50–38-al fejeződött be a játék.

Ponjavics szép ziccere vezette fel a harmadik negyedet, ám Balmazovics és Ashbury versenyben tartották csapatukat. A legjobbkor jött Hendlein újabb nagy zsákolása, de Wirth ziccere után már Fekete Ádámnak kellett megállíttatni a játékot 59–50-nél. Hamar fordult a kocka, ezzel pedig tíz pont feletti előnnyel kezdhette a záró negyedet a somogyi alakulat.

A meccs legszebb jelenete volt, amikor Ponjavics elemi erővel zsákolt vissza egy lepattanó labdát, Krnjajski 2+1-es akciójával pedig már 72–54 állt a táblán. Az utolsó percek már érdemben nem változtattak a helyzeten, magabiztos győzelemmel folytatta szereplést a Kaposvári KK a bajnoki alapszakaszban.

Fekete Ádám: – Gratulálok a csapatnak, főleg úgy, hogy fontos meccs volt mert Pécsen nyertünk, és így lehet értékes az a győzelem, ha a hazaiakat is nyerjük. Látszott, hogy a két itthoni vereségünk alkalmával olyan szintű nyomás nehezedett a csapatra, ami részben érthetetlen. Az, hogy egy negyedben két pontot dobjunk, az nem csak azért van, mert mondjuk, mert az ellenfél nagyon jó. Ez a csapat még messze nincs úgy kész, mint ahogy biztos vagyok benn, hogy pár hónap múlva kész lesz. Most tényleg a győzelem volt a legfontosabb. Voltak jó periódusok, de összességében nem játszottunk extrán, illetve annyira jól, mint amennyire már tudunk már most. Nagyon szeretném, ha ki tudnánk szolgálni a szurkolóinkat, Sajnálom, hogy nem mindenkinek tetszik ez, de mi azért dolgozunk nap, mint nap, hogy ez tetszen. A körülményeinkhez képest azt gondolom, nagyon sokat megteszünk, mind a játékosok, mind az edzők és a szakmai stáb. Ezt is szeretnénk a továbbiakban erősíteni.

Andjelko Mandics: – Jobbak voltak a kaposváriak, főleg az első félidőben. A második félidő csak egy ponttal nyerték a hazaiak. Az első félidőben dőlt el a meccs, amikor nagyon rosszul védekeztünk. Akkor a Kaposvár dobott ötven pontot, ebből tizenötöt második esélyből. Nem volt elég energia, nem volt elég küzdés. A második félidőben küzdöttünk, próbálkoztunk sokkal jobban védekeztünk. Kicsit akadozott a támadó játékunk. Jobban kell védekeznünk a jövőben.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári KK - Szeged 82-69

Uploaded by KaposPont on 2019-11-15.

Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 82-69 (27-24, 23-14, 13-12, 19-19)

Kaposvár, Kaposvár Aréna

V.: Földházi T., Boros T., Major Á. (Faidt M.)

Kaposvár: Davis 20/9, Norfleet 17/9, Ponjavics 4, Hendlein 10, Dramicsanin 12/6. Csere: Krnjajski 5, Baki 3/3, Lalic 11, Bogdán -, Horváth -.

Szeged: Miliszavljevics 15/6, Wirth 17/9, Vágvölgyi 3/3, Krapic 10/6, Asbury 12. Csere: Balmazovics 10/3, Kerpel-Fronius B. 2, Olasz -, Mayer -, Balogh -, Polányi -, Traser -.

Címkék: szeged, kaposvári kk, kosárlabda, sport