Szombaton 15 órától bajnoki rangadó vár az 1. MCM-Diamant Extraligás női röplabdacsapatára a fővárosban. A tabella második helyén álló kaposváriak a címvédő Vasas Óbuda együttesével találkoznak a Fáy utcában.

Két olyan alakulat feszül egymásnak szombaton, amely kedden nemzetközi kupamérkőzést játszott idegenben. A Vasas a Bajnokok Ligája főtábláján, hatalmas meglepetésre, két szettet is nyert a világ egyik legerősebb csapata, az olasz Conegliano otthonában. A Diamant játszmát rabolt a török Hava Yollari csarnokában, így emelt fővel búcsúzott a Challenge Kupától története első európai kupa-párharcában.

A hétvégi rangadó egyik nagy kérdése az lehet, melyik együttes milyen állapotban van a mérkőzés-terhelés és a fárasztó utazást követően. A kaposváriak nincsenek irigylésre méltó helyzetben, hiszen december 13-ig, vagyis három hét alatt hat komoly tétmeccs vár rájuk, és mivel szeretnék megtartani előkelő pozíciójukat a tabellán, a további jó szereplés a céljuk. A fővárosiak otthonában nem lesz könnyű Tálasék dolga, de a békéscsabai bravúr erőt és hitet adott a lányoknak az idegenbeli összecsapásokat illetően is. A két együttes egyébként szeptember végén, a Diamant felkészülési tornáján már találkozott egymással, akkor a formálódó kaposváriak 3-1-es győzelmet arattak.

Sasa Nedeljkovic vezetőedző a szerdai Isztambul-Bécs-Kaposvár utazás során már a soros ellenféllel foglalkozott, és abban bízik, hogy sikerül hatékonyan felkészülni hazánk egyik legjobb csapata ellen. A pályán pedig majd kiderül, mindez mire lesz elég.

Címkék: Vasas, Extraliga, Diamant, sport, Kaposvár