Érdekesen indult a hétfő: Tálasék éjjel negyed háromkor ültek buszra, elutaztak Bécsbe, onnan pedig Isztambulba repültek. A repülőtérről rendőri felvezetéssel jutottak be a világ egyik legnagyobb városába. Érdekesség, hogy a csapat szállása és a mérkőzésnek otthont adó sportcsarnok egy helyen van, a két létesítményt egy folyosó köti össze egymással, így lényegében a szállodai szobából három perc alatt eljuthatunk a küzdőtérre.

Sasa Nedeljkovic vezetőedző és stábja hétfőn este másfél órás edzést vezényelt a Burhan Felek sportkomplexumban, aztán a videó-elemzés következett a sorban. Kedden délelőtt ugyanez a program, este pedig - a sztárparádét és öldöklő küzdelmet ígérő Eczacibasi - Fenerbahce női Bajnokok Ligája-találkozót követően - már maga a mérkőzés vár a lányokra. A két héttel ezelőtti, kaposvári odavágót 3-0-ra nyerte a Türk Hava Yollari, így a fő cél a jó játék és a tisztes eredmény elérése lehet.

"Nehéz sorozatban vagyunk, heti két mérkőzést játszunk, ráadásul mindegyik nehéz, de nekünk mindig jól kell teljesíteni. A törökök ellen sem szeretnénk annyival megelégedni, hogy csak ott vagyunk a pályán. Bízom benne, hogy mindenki a tudása legjavát adja majd, és ez elég lesz egy szép eredmény eléréséhez. Ellenfelünk a török bajnokságban szerepel, és egyre jobb a formája. Nagyon várjuk már a kezdést!" - fogalmazott Sasa Nedeljkovic vezetőedző.

Az 1. MCM-Diamant háza táján néhány évvel ezelőtt még kevesen gondolták, hogy a csapat egyszer eljuthat a nemzetközi porondra. Az idén 50 éves klub sokáig harcolt azért, hogy a legjobb nyolc tagja legyen a honi bajnokságban, de a vezetés nem szeretett volna itt megállni. A tavalyi remek szereplés és az ötödik helyezés pedig nem csak Extraliga-tagságot ért, hanem történelmet is írt az együttes, ugyanis sikerült feliratkozni az európai röplabdás térképre. November 19-én, kedden este pedig Isztambulban szólítják pályára a társaságot. Erre szokták mondani: ez nem semmi!

Címkék: Türk Hava Yollari, Isztambul, Challenge Kupa, Extraliga, Diamant, sport, Kaposvár