Az alapszakasz legnehezebbnek tűnő hazai mérkőzése vár a rekordbajnok somogyiakra vasárnap. A felek a szezonban már játszottak egymás ellen, akkor a fővárosiak örülhettek egy szoros 3-2-es végeredménynek.

A vasárnap kora délutáni mérkőzésen a házigazdák kezdtek jobban, de a fővárosiak gyorsan kiegyenlítetté tudták tenni a mérkőzést. Sokáig a vendégek vezettek, azonban a szett végén fordítani tudtak a kaposváriak. A folytatás is nagy csatát hozott, általában a vendégeknél volt az előny. A játékrész hajrájában aztán újra csak fordítani tudtak a hazaiak, akik ezzel már 2-0-ra vezettek.

A harmadik felvonásban villámgyorsan ellépett a Pénzügyőr, de sikerült befogni az ellenfelet, sőt a vezetést is átvették Bozókiék. A végjátékban ezúttal a fővárosiak összpontosítottak jobban. Jól mutatja, hogy milyen szoros volt a meccs, hogy mindhárom játékrészben a lehető legkisebb, két pontos különbség döntött a szett sorsáról.

A negyedik játszma forgatókönyve nagyon egyértelmű volt. A rivális gyorsan pár pontos előnyt szerzett, ami kitartott a szett végéig. A mindent eldöntő utolsó játszmában a hazai alakulat kezdett villámrajttal, és gyorsan meglépett négy ponttal. A Pénzügyőr vezetőedzője időt kért, de csak 8-5-ig tudott felzárkózni a csapata. Ezt követően megtorpant a Fino, a fővárosiak 8-8-ra egyenlítettek és a továbbiakban már végig ők irányították a játékot. és a több mint kétórás, nagy csata végén a győzelmet is elkönyvelhették - írja beszámolójában a Fino Kaposvár.

Ruben Wolochin: "Nagyon készültünk erre a fontos rangadóra, és jól is indult számunkra a mérkőzés. Két szett megnyerése után sajnos fordult a kocka, és a döntő helyzetekben ekkor már ellenfelünk összpontosított jobban."

Jókay Zoltán: "Az első és a második szettben mi vezettünk két-három ponttal, de nem tudtuk befejezni győztesen a játékot. A végén higgadtabb volt a Kaposvár, és jó döntéseket hoztak a pályán a játékosok. Ez fordult meg a folytatásban: átléptük az árnyékunkat, az ötödik játékrészben pedig éltünk a lehetőséggel. Bizonyos posztokon eléggé görcsösen játszottuk, nem hoztuk a szokott formát, de a bajnokság lebonyolítása miatt ez érthető is. Örülök a győzelemnek, gratulálok a srácoknak."

FINO KAPOSVÁR SE – PÉNZÜGYŐR SE 2:3 (23, 23, -23, -22, -12)
Kaposvár Aréna, 500 néző. V.. Adler, Tillmann.

KAPOSVÁR: Keen 2, Bozóki 9, Makarov 13, Kalmár 4, Horváth K. 19, Nagy J. 8.  Csere: Kiss M. (liberó), Kulcsár, Martinez, Bögöly 1, Kruzskov 14. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

PÉNZÜGYŐR: Flachner D. 4, Magyar 6, Reffatti 22, Szabó M. 7, Kovács Z. 19, Kiss D. 17. Csere: Lai Csing, Hartyányi (liberók). Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 13:16, 20:21. II. játszma: 6:8, 13:16, 19:21. III. játszma: 6:8, 16:13, 21:20. IV. játszma: 5:8, 12:16, 18:21. V. játszma: 5:1, 10:9, 11:12.

Címkék: Pénzügyőr, fino, röplabda, mérkőzés, Kaposvár, sport