Mindkét együttes csaknem teljes kerettel vághatott neki a hetedik forduló mérkőzésének. A kaposváriaknál Hock Gergő, a vendégeknél Szalai Milán nem állhatott csapata rendelkezésére sérülése miatt - kezdi beszámolóját a Delfinek.hu.

Colman nyitott két ponttal az ASE csapatában, de Hendlein és Ponjavics találataival hamar fordítottak a kaposváriak. Nem tartott sokáig az előny, mert a vendégek minden hibát azonnal pontokkal büntettek. A negyedik percben Lalic kapott a bokájához egy lefordulás után, de szerencsére folytatni tudta a játékot. Sokkal gyorsabb kosárlabdát játszott a tolnai csapat, amely Coleman zsákolásával már 15–6-ra vezetett. Fekete Ádám vezetőedző időkérése után Norfleet találatával sikerült tízen belülre kerülni, de Jackson óriási zsákolása már ismét a paksiakat lendítette tovább.

A folytatásban Ponjavics, Dramicsanyin és Norflet triplái csökkentették a különbséget egészen 30–33-ig. Az elképesztő rohamnak Norfleet újabb hármasánál Dzunics időkérése vetett véget 35–33-nál. Coleman hibátlanul dobott a paksiaknál, de Baki révén a kaposváriaké volt az utolsó találat, amivel 41–45 lett az állás.

Dramicsanyin büntetővel indult a harmadik negyed, mert a félidő zárásakor a reklamáló Evans technikait kapott. Jackson adott kétszer is nagy blokkot Davis-nek, a kaposváriak irányítója még pont nélkül állt a 26. percben. Lóránt és a csapat is technikaival bűnhődött reklamálásért, Norfleet pedig 55–55-re egyenlített a büntetőkkel. Ugyan a vezetést is sikerült átvenni, de villámgyorsan fordított az ASE, amely a negyedik negyedet nyolc pont előnnyel indíthatta.

Végre Davis is megdobta az első kosarát, de ezzel együtt sem került közelebb a sokat hibázó hazai alakulat. A végén már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A sokkal jobb egyéni teljesítményeket felvonultató paksiak megérdemelten nyerték a találkozót az utolsó negyedben mindössze kettő  pontig jutó hazaiakkal szemben.

A mérkőzés visszanézhető az alábbi videóban:

Kaposvári KK - Atomerőmű SE

Uploaded by KaposPont on 2019-11-10.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 58-85 (17-28, 25-17, 14-19, 2-21)
Bajnokság, 7. forduló
Kaposvár Aréna
V.: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Nyilas István (Várhalmi Zsolt László)

Kaposvár: Davis 2, Norfleet 16/6, Ponjavics 7/3, Hendlein 13/3, Dramicsanin 11/3. Csere: Krnjajski -, Baki 2, Lalic 7, Bogdán.

Paks: Evans 13/3, Harris 7/3, Faust 10/3, Coleman 28/6, Lóránt 9/3. Csere: Kovács 2, Jackson 13/3, Kis 3/3, Valerio-Bodon -.

Címkék: Paks, Kaposvári KK, vereség, kosárlabda, sport