A tabella élén álló MOL Fehérvár gárdáját fogadta a Kaposvári Rákóczi szombaton délután az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A felek a bajnokság elején már játszottak egymással, akkor 4-2-es fehérvári győzelem született. A Kaposvár a tabella utolsó helyén helyezkedik el, így nagyon fontos lett volna a portszerzés.

Már a második percben tizenegyest ítéltek a vendégeknek, miután Nagy Tamás csak szabálytalanul tudta megállítani a fehérvári támadót. Milanov értékesítette a büntetőt, így már a 3. percben 1-0 volt a vendégeknek.

A 10. percben a hazaiaknál Csiki került szembe egyedül a fehérvári kapussal, de a vendégek hálóőre hárítani tudott. A 22. percben tovább nehezítette saját helyzetét a Rákóczi: a hazaiak kapusa, Pogacsics a 16-oson kívül ért bele kézzel a labdába, aminek következtében a bíró azonnal kiállította.

A 27. percben Petryak kapott jó labdát, de a lövését a csereként beállt Slakta bravúrral a kapufára tolta. A 33. percben a Rákóczi jutott szabadrúgáshoz: Szakály beadását Nagy Tamás centikkel a kapu mellé fejelte. Az első félidő maradék idejében már nem volt komolyabb helyzet, így 0-1-ről várhatták a felek a második játékrészt.

Az 52. percben egy hazai védelmi hiba után Futács rúgott be egy nagyon könnyű ziccert. A Kaposvárnak emberhátrányban kellett volna legalább két gól a pontszerzéshez, de ez nagyon távolinak tűnt.

A 75. percben a hazai oldalon Csiki került tizenegyes gyanús szituációba, de néma maradt a síp. Három perccel később a csereként beállt Nagy Richárd fejelt kiválóan a vendégek kapujára, de Kovácsik hárítani tudott.

A mérkőzés utolsó részében már nem született újabb találat, a Fehérvár a biztos vezetés tudatában már nem erőltette a támadásokat, a Kaposvárnak pedig már nem maradt ereje emberhátrányban a gólszerzésre. Ezzel 2-0 lett a végeredmény a Fehérvár javára, amivel maradt a tabella első helyén, a Rákóczi pedig elkönyvelhette a szezonban szerzett tizedik vereségét, amivel továbbra is a tabella utolsó helyén áll.

Kaposvári Rákóczi FC–MOL Fehérvár FC 0–2 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1575 néző. V.: Iványi (Albert, Bornemissza).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Szabó A., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. (Yakymiv, 67. p.) – Balázs Zs. (Slakta, 22. p.), Beliczky, Csiki (Nagy R., 77. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Rus, Musliu, Stopira – Nikolov, Elek Á. (Hadzic, 56. p.), Pátkai – Milanov, Futács (Zsóri, 88. p.), Petryak (Pantic, a 81. p.). Vezetőedző: Marko Nikolic.

Gólszerzők: Milanov (3. p. – 11-esből), Futács (52. p.)
Kiállítva: Pogacsics (22. p.)

Sárga lap: Vachtler (11. p.), Fodor M. (49. p.), illetve Milanov (26. p.), Musliu (51. p.), Futács (74. p.).

Címkék: Fehérvár, vereség, Rákóczi, labdarúgás, Kaposvár, sport